Brad Pittin ja Nick Caven yllätys­vierailu Suomeen lennähti otsikoihin maailmalla – näin siitä on uutisoitu

Useat ulkomaalaismediat olivat yllättyneitä Brad Pittin ja Nick Caven vierailusta Suomessa.

Nick Cave, Thomas Houseago sekä Brad Pitt tekivät yllätysvierailun Tampereelle.

21.9. 12:35

Yhtenä Hollywoodin menestyneimmistä näyttelijöistä tunnettu Brad Pitt ja rokkarilegenda Nick Cave järjestivät hiljattain melkoisen yllätyksen, kun he saapuivat Tampereella sijaitsevaan Sara Hildénin taidemuseoon esittelemään omia taideteoksiaan. Ensisijaisesti näyttely oli järjestetty parivaljakon ystävän, kuvanveistäjä Thomas Houseagon töille.

Tähtien vierailu Suomeen pidettiin etukäteen tarkoin salassa.

Kolmikon yllättävä reissu antoi myös huomiota Suomelle, sillä tapaus ylitti uutiskynnyksen useassa kansainvälisessä mediassa.

Muun muassa brittilehti The Guardian sekä yhdysvaltalainen uutismedia CNN noteerasivat Pittin ja Caven matkan. Kumpainenkin media painotti julkaisussaan sitä, miten tähtien vierailu Suomeen oli monella tapaa todellinen yllätys: matkasuunnitelmat pidettiin visusti salassa julkisuudelta, ja vaikka Pitt ja Cave työskentelevät taidealalla, ei heidän tuotoksiaan ole ennen esitetty näyttelyissä.

Brad Pittin veistoksia nähtiin ensi kertaa koskaan. Kuvassa on teos nimeltään Self-inflictated gunshot wound to the house (itseaiheutettu ampuvahaava taloon).

Nick Cave esitti näyttelyssä sarjan keraamisia figuureja. Kuvassa nähtävä teos on nimeltään Devil Forgiven (Piru saa anteeksi)

Lue lisää: Tällaisia ovat Brad Pittin ja Nick Caven taide­teokset Tampereella – katso kuvat kaikista

The Guardianissa sekä Independentissä tamperelaista Sara Hildénin taidemuseota kuvaillaan järven rannalla sijaitsevaksi suomalaismuseoksi. CNN:n mukaan seurueeseen kuuluneen Houseagon teoksissa oli osin ammennettu Sara Hildénin taidemuseon kokoelmaan kuuluvasta taiteesta, muun muassa Alberto Giacomettin teoksista.

Pitt, Cave ja Houseago poistuivat Suomesta pian teostensa ensiesityksen jälkeen, mutta taideteokset ovat yhä näytillä museossa. Pittin veistoksia on yhteensä kuusi ja Caven keraamisia figuureita 17.

Vaikka seurueen vierailu Suomessa jäi melko lyhyeksi, oli se ilmeisesti onnistunut. Taidenäyttelyn ohella heidän kerrotaan käyneen muun muassa ravintola Näsinneulassa.

– On ollut mukavaa olla täällä. Meillä oli hieno paikka järvellä, ja nuotio paloi yöllä. Tuntuu oikealta olla täällä, kommentoi Pitt vierailua Ylen mukaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?