Uutuuskirja: Sointu Borg on saanut jokaiselta ex-poika­ystävältään saman pöyristyttävän kommentin – kumppanit pyörittelivät silmiään asu­valinnoille ja some­kuville

Sointu Borg avaa kirjassaan ex-kumppaneiltaan saamaansa kohtelua ja nöyryyttämistä.

Sointu Borg kertoo uutuuskirjassaan, että aiemmissa suhteissaan hän ei ole saanut olla oma itsensä.

8.9.2022 9:35

Diili-ohjelman vuonna 2020 voittanut yrittäjä Sointu Borg on kirjoittanut omaelämäkerrallisen kirjan Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut.

Suplassa julkaistussa äänikirjassa 30-vuotias Borg kertoo muun muassa uralla kokemastaan aliarvioinnista ja seksismistä sekä menneistä parisuhteistaan.

Borgin mukaan hänen seksuaalisuuttaan ja kehoaan on kommentoitu jopa hänen lähipiirissään. Hän kertoo kirjassaan, että hänen ex-poikaystävänsä ovat paheksuneet hänen pukeutumistaan sekä someen julkaisemaansa materiaalia.

– Minua on yritetty “laittaa ruotuun” kymmeniä kertoja. ”En antaisi oman tyttäreni ikinä julkaista tuollaista kuvamateriaalia”, lohkaisi ex-poikaystäväni kerran. Vastapuoli haluaa, että tunnen häpeää. Rankaisee minua, sillä huorat tarvitsevat ojennusta, Borg lataa kirjassaan.

– Eräs poikaystäväni huomautti, jos paitani oli liian antava tai hameeni liian lyhyt. Ei kieltänyt niiden pitämistä suoraan, mutta kommentoi passiivisaggressiivisesti, huokaili ja pyöritteli silmiään.

Borg kertoo vaihtaneensa vaatteensa mukisematta. Hiljalleen itsetunto laski pohjamutiin.

– Olin enemmän kuin tyytyväinen asuvalintaani ennen ex-poikkikseni mielipidettä, mutta kommenttien jälkeen peilistä kurkistikin itsevarman naisen sijaan likainen lumppu. Turhake, joka yrittää liikaa ja on liikaa, hän avautuu kirjassa.

Borgin mukaan miehet monesti perustelevat käytöstään suojelemisella.

– ”Tuossa asussa olet helppo saalis.” Mikäli syyllistäminen ei tehoa, niin pelottelu viimeistään.

Borg paljastaa kirjassaan, että jokainen hänen edellinen kumppaninsa on ilmaissut joko suoraan tai epäsuorasti, ettei pidä siitä, että hän julkaisee seksikkäitä kuvia sosiaalisessa mediassa.

– ”En tykkää siitä mitä teet, mutta kykenen ehkä elämään valintojesi kanssa.” Tämä taitaa olla hienotunteisin fraasi, jonka olen aiheen tiimoilta vastaanottanut, Borg kertoo.

Borg muistuttaa, että jokainen hänen kumppaneistaan on ennen suhteeseen ryhtymistä nähnyt hänen somekuvansa ja tehnyt aloitteen sosiaalisessa mediassa. Hän ihmettelee, mikä on saanut heidät ajattelemaan hänen muuttavan toimintaansa.

– Haluan silti uskoa, etteivät kumppanini ole olleet tietoisesti pahansuopia. He ovat vain olleet kaksinaismoralistisen maailmankatsomuksensa sokaisemia, Borg pohtii kirjassaan.

– Haluaisin tietää, millaisen tapahtumaketjun he ovat päässään parisuhteemme kehityskaaresta luoneet. Ovatko he eläneet siinä uskossa, että avoliiton myötä sosiaalinen mediani katoaa ja hameeni helma pitenee?

Sometähtenäkin tunnettu Sointu Borg seurustelee tällä hetkellä rap-muusikko Tomi Solosen, 38, kanssa. Pari on ollut yhdessä viisi vuotta.

Borg kertoi hiljattain Ilta-Sanomille suhteen alusta ja totesi, että Solonen erosi muista miehistä, jotka häntä olivat lähestyneet. Hän oli jo kyllästynyt siihen, että kiinnostus kohdistui vain pinnallisiin asioihin.

– Tomi sen sijaan oli aidosti kiinnostunut siitä, mitä pääni sisällä liikkuu.

Borgin mukaan seurustelu Solosen kanssa on ollut monella tapaa erilaista kuin aiempien kumppaneiden kanssa.

Borg kiitteli miestään siitä, että hän saa vapaasti olla oma itsensä, kun taas aiemmat kumppanit saivat hänessä esiin huonot puolet.

– Suhde Tomin kanssa on ollut elämässäni käänteentekevä. Tomi eheytti minut, ja hänen kanssaan olen oppinut rakastamaan myös itseäni.

Sointu Borgin Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? -äänikirja ilmestyi yksinoikeudella Suplaan 7.9.2022.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?