J. K. Rowling ilmaisi tukensa puukotetulle Salman Rushdielle – pian Twitterissä pärähti vastaus, joka kiinnostaa nyt myös poliisia

Maailmankuulu kirjailija oli yhteydessä myös Twitterin ylläpitoon, jonka mukaan käyttäjäehtoja ei ollut rikottu.

J. K.Rowling New Yorkissa lokakuussa 2012.

15.8. 4:13

Harry Potter -kirjasarjastaan tunnettu britannialainen kirjailija J. K. Rowling on ottanut yhteyttä Twitterin ylläpitoon huomattuaan uhkaavan vastauksen perjantaiseen twiittiinsä. Rowling oli ilmaissut järkytyksensä ja tukensa kollegalleen Salman Rushdielle, jota puukotettiin viime perjantaina kirjallisuustilaisuudessa New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

– Kammottava uutinen. Tunnen juuri nyt oloni hirveäksi. Toivottavasti hän kuntoutuu, Rowling twiittasi.

Brittilehti Guardianin mukaan sittemmin myös poliisi on kiinnostunut Meer Asif Asiz -nimisen käyttäjän vastauksesta, josta ottamansa kuvakaappauksen Rowling jakoi seuraajilleen. Viestissä henkilö kehotti Rowlingia lopettamaan murehtimisen, koska ”sinä olet seuraava”.

Skotlannin poliisi on vahvistanut tutkivansa uhkaukselta vaikuttavaa vastausta. Guardianin mukaan sama käyttäjä ylisti Rushdien puukotuksesta epäiltyä useissa eri twiiteissään. Rowlingille suunnattu viesti oli sunnuntaihin mennessä poistunut sivustolta. Aiemmin Twitterin ylläpito vastasi kirjailijalle, ettei sisältö rikkonut alustan käyttäjäehtoja.

Harry Potterien elokuvasovituksista vastaava tuotantoyhtiö Warner Bros Discovery tuomitsi twiitin julkisesti ja ilmoitti puolustavansa sekä Rowlingia että kaikkia kirjailijoita, tarinankertojia ja sisällöntuottajia, jotka ”ilmaisevat rohkeasti luovuuttaan ja mielipiteitään”.

RushdieN puukottajaa vastaan on nostettu syyte tapon yrityksestä ja toisen henkilön pahoinpitelystä. Edellinen voi johtaa New Yorkin osavaltiossa jopa 25 vuoden vankilatuomioon.

Puukotuksen jälkeen Rushdie kiidätettiin helikopterilla sairaalaan. Leikkausta seurasi tarkkailuvaihe hengityskoneessa. Hänen agenttinsa Andrew Wylie kertoi myöhemmin New York Timesille, että kirjailija on päässyt pois hengityskoneesta ja pystyy jälleen puhumaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?