Simo Frangén muistelee Vesa-Matti Loiria omaperäisellä tyylillään – keksi nokkelan sanaleikin

Palindromeistaan tunnettu Simo Frangén kunnioittaa monien muiden tavoin Vesa-Matti Loirin muistoa.

Simo Frangén muistaa edesmennyttä Vesa-Matti Loiria tyylilleen uskollisena.

11.8. 15:20

Nokkelista palindromeistaan tunnettu tv-persoona ja koomikko Simo Frangén, 58, muistelee keskiviikkona menehtynyttä Vesa-Matti Loiria, 77, omalla persoonallisena tyylillään.

Frangén nimittäin julkaisi Loirista Twitter-tilillään palindromin:

No iso toki Loiri oli.

Loiri oli Loiri.

Oliko?

Tosi on.”

Yleisö riemastui Frangénin runosta, joka on jutun kirjoittamishetkellä saanut Twitterissä jo yli 1 500 tykkäystä. Muun muassa näyttelijä Eppu Salminen on kehunut Frangénin hengenteosta.

– Loistava. Eläköön Loiri, Salminen kirjoittaa sydämen kera.

Palindromi tarkoittaa sanaa, tekstiä, lukua tai mitä tahansa merkkijonoa, joka on sama luettuna sekä etu- että takaperin.

Frangén tunnetaan varsinaisena palindromikeisarina. Hän on kehitellyt sanaleikkejä jo 1980-luvulta lähtien ystävänsä ja kollegansa Pasi Heikuran kanssa. He perustivat vuonna 1985 Alivaltiosihteeri-yhtyeen ja ovat sittemmin tehneet samalla nimellä ohjelmia niin radioon kuin televisioonkin.

Frangén ja Heikura julkaisivat vuonna 2019 palindromioppaan nimeltään ABCBA-kirja. Jo vuonna 2002 heiltä ilmestyi yhteinen palindromirunokirja Aito idiotiA.

Lue lisää: Simo Frangénilta ja Pasi Heikuralta hulvaton teos: eivät saaneet kaikille etunimille omaa palindromia – harmittamaan jäivät Henriikka, Vilhelm, Floora...

Frangén on myös tehnyt seksiaiheisia palindromeja sisältävän runokirjan Edestä- ja takaapäin, jonka kuvitti Kiroileva siili -sarjakuvasta tunnettu piirtäjä Milla Paloniemi.

Lue lisää: Härskin hempeästi edestä ja takaa – Milla Paloniemi halusi tehdä Simo Frangénin kanssa ”välillä jotain tuhmaa”

Vuonna 2017 Frangén teki rokkilegenda Dave Lindholmin kanssa musiikkialbumin, jonka kaiki sanoitukset ovat palindromeja.

Lue lisää: Sanoitukset identtiset etu- ja takaperin – Simo Frangén ja Dave Lindholm toteuttivat hämmentävän albumin: ”Muutaman oluen jälkeen sain idean”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?