Suvi Teräsniska julkaisi kauniin kirjoituksen Jussi Hakulisen muistolle – todisti poikkeuksellista ystävyyttä Olli Lindholmin kanssa aitiopaikalta

Teräsniska havainnoi Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen ystävyyssuhdetta toimiessaan Yön taustalaulajana – ja näki myös hyviä hetkiä.

Suvi Teräsniska pääsi todistamaan Olli Lindholmin ja Jussi Hakulisen ystävyyden hyviä hetkiä.

9.8. 18:57

Laulaja Suvi Teräsniska on julkaissut edesmenneen laulaja-lauluntekijä Jussi Hakulisen muistoksi kauniin kirjoituksen Instagramissa.

Teräsniska lainaa kirjoituksessaan Hakulisen sanoittamaa Sunnuntaisin kuolee kuninkaat -kappaletta. Kirjoituksen lisäksi Teräsniska on julkaissut kuvan, jossa hän poseeraa yhdessä Hakulisen ja Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholmin kanssa.

Teräsniska kertoo, että hänelle kyseinen kappale kertoo ystävyydestä, joka katkeaa toisen lähtiessä lopullisesti, ja ystävyydestä, jonka haavoja ei koskaan ehtitty hoitamaan.

– Jussi oli herkkä taiteilija, Olli enemmän käytännön tekijä, vastuunkantaja ja pomo. Molemmat jääräpäitä porilaisia, joita yhdisti ymmärrys hyvistä lauluista, Teräsniska kirjoittaa.

Lindholm kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen helmikuussa 2019, eivätkä he koskaan ehtineet sopia riitojaan Hakulisen kanssa.

– Ollin poistuessa täältä aivan liian aikaisin minua suretti myös se etteivät nämä herrat päässeet koskaan sopimaan riitojaan, jossa taisivat riidellä enemmän asiat kuin ihmiset, Teräsniska kirjoittaa.

Hakulinen erosi Yö-yhtyeestä 1985 ja aloitti soolouran. Yhteistyö Yön kanssa jatkui kuitenkin vuonna 1990 aina vuoteen 2011 asti satunnaisesti, kunnes Hakulisen ja Lindholmin välit tulehtuivat lopullisesti.

– Kaikesta huolimatta voin vilpittömästi sanoa, että Jussi on ehdottomasti ollut yksi elämäni tärkeimmistä henkilöistä, Olli Lindholm sanoi Ilta-Sanomissa kaksi vuotta ennen kuolemaansa.

Teräsniska on onnellinen, että pääsi todistamaan kaksikon hyviä hetkiä.

– Mä sain onneksi nähdä myös niitä vuosia kun he kulkivat vielä yhteisellä kyydillä, Ollin Volvolla keikoille ja konsertteihin. Heidän huumorinsa oli mustaa ja kieroutunutta, tarinat ja muistelmat täynnä vauhtia ja vaaraa mutta ujo oululainen taustalaulaja takapenkiltä ihaili molempia suunnattoman paljon, Teräsniskan kirjoitus jatkuu.

Laulaja toivottaa Hakuliselle hyvää matkaa ja ottaa osaa läheisten suruun. Teräsniska uskoo, että jos tuonpuoleinen on olemassa, maalliset riidat ovat pieniä laineita siinä valtameressä.

Satakunnan Kansa uutisoi tiistaina, että Jussi Hakulinen on kuollut 57-vuotiaana kotonaan Porissa. Kuoleman vahvisti lehdelle tytär Ellinoora Hakulinen.

Hakulinen muistetaan Yö-yhtyeen perustajajäsenenä ja miehenä monien hittien takaa. Hänen kynästään ovat syntyneet muiden muassa kappaleet Rakkaus on lumivalkoinen, Joutsenlaulu ja Yhden illan varietee.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?