Espoon Viinijuhlilta loppui viini vain pari tuntia tapahtuman alkamisen jälkeen – näin promoottori kommentoi

Festarikävijät ovat tyytymättömiä pitkiin jonoihin, juomien loppumiseen ja riittämättömään henkilökuntaan.

Poliisin mukaan tapahtuma on sujunut rauhallisesti.

29.7. 22:02

Tapahtuman promoottori Tommi Mäki vahvistaa, että joiltain peruslippupuolen pisteiltä loppui yksittäisiä tuotteita noin tunnin ajaksi.

– Tapahtuman aluksi joiltain pisteiltä loppui juoma, mutta ei missään nimessä kaikilta. Saimme täydennystä varastosta. Nyt ennen iltakahdeksaa kaikkea on taas saatavilla ja viini virtaa, Mäki kertoi.

Viinijuhlilla oli tapahtuman alusta kello kuuteen asti illalla ”happy hour”, jonka aikana juomia myytiin edullisemmin. Muutamalla pisteellä oli kova menekki.

Festarikävijät ovat osoittaneet sosiaalisessa mediassa tuohtumuksensa tyhjin käsin jonottamisesta.

Espoon Viinijuhlien virallisella Instagram-tilillä julkaistujen kuvien alle on kertynyt festarikansan tyytymättömiä kommentteja.

– Hirveet jonot tiskille ja viini loppu, yksi kommentoi.

– Yli tunti jonotettu ja kun päästään tiskille niin ilmoitetaan, että juomat loppu. Mitkä viinijuhlat, toinen kysyy.

– Oispa viiniä, kolmas kommentoi.

Eräs Viinijuhlien asiakas kertoi Ilta-Sanomille, että juoma- ja ruokapisteillä on liian vähän henkilökuntaa ja jonot ovat kasvaneet ”järkyttävän pitkiksi”.

– Festarit avattiin kahdelta, ensimmäinen esiintyjä aloitti kolmelta ja prosecco oli myyty loppuun neljältä, festareiden asiakas kirjoittaa Ilta-Sanomille.

Mäki sanoo, että henkilökunta reagoi heti, kun juomat hupenivat.

Mäen mukaan suurempia jonoja ei ehtinyt syntyä. Hänen mukaansa tapahtumassa on asiakasmäärään suhteutettuna riittävästi henkilökuntaa niin anniskelu- kuin ravintolapisteillä.

– Jonot olivat pahimmillaan noin 20 metriä, eli ei mitään festivaaliympäristöön poikkeuksellista.

Perjantaina porttinsa avannut kaksipäiväinen Espoon viinijuhlat -tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Perjantain liput on loppuunmyyty, mutta lauantain lippuja on yhä saatavilla.

Tommi Mäen mukaan festivaali on pääsemässä asiakastavoitteeseensa.

– Kävijämäärän suhteen tavoitteemme oli 8000–10 000 kävijää kahden päivän osalta. Siihen myös todennäköisesti pääsemme, mikä on loistavaa.

Poliisi kertoi Twitterissä perjantai-illalla, että tapahtuma on sujunut tähän asti rauhallisesti.

– Alueella on paljon ihmisiä ja Länsi-Uusimaan poliisi pyrkii näkymään tapahtuma-alueella illan aikana, poliisin twiitissä kirjoitetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?