SK: Näyttelijä Maria Kuusiluoma, 52, kertoo hätkähdyttävistä treeneistään – rankaisee itseään hurjilla suorituksilla

Maria Kuusiluoma, 52, pitää itsensä joustamattomalla treenaamisella huippukunnossa.

Kropan kunnossapito on Maria Kuusiluomalle tärkeää.

3.7. 10:45

Näyttelijä Maria Kuusiluoma, 52, kertoo Satakunnan Kansan tuoreessa haastattelussa hurjista kuntoilurutiineistaan.

Kuusiluoma kertoo Satakunnan Kansalle olevansa treenaamisensa suhteen hyvin joustamaton: jos hän johonkin ryhtyy, hän haluaa vähintäänkin saavuttaa, ja mielellään myös ylittää, tavoitteensa.

– Jos olen päättänyt, että uin kaksi kilometriä, en lähde ennen pois. Uin siihen vielä vähän lisää, koska rankaisen itseäni siitä, että ajattelen liikaa suorituksen lopettamista. Ihminen kun on laiska ja mukavuudenhaluinen.

Vuosien varrella rankat treenit ovat ajaneet Kuusiluoman jopa ylikuntoon. Näyttelijä kuitenkin kertoo, että iän myötä pahin tavoitteellisuus on päässyt hieman hälvenemään. Nykyään urheilu ei ole vain suorittamista, vaan myös mielekästä.

– Saatan lähteä neljän tunnin pyörälenkille ja ajatella samaan aikaan kaikkea ja ei mitään. Se on aivolepoa, läpihuuhtelua, kuvailee näyttelijä Satakunnan Kansalle.

Maria Kuusiluoma kertoo iän vaikuttaneen tapaan, jolla hän suhtautuu urheiluun.

Kuusiluoma on kertonut huimista urheilurutiineistaan aiemminkin. Vuonna 2019 hän kertoi, että pinkoo helposti jopa 50 kilometriä viikossa.

– Tänä aamuna heräsin kovaan sateeseen ja ajattelin, että lähden juoksemaan vaikka kumisaappaissa, Kuusiluoma kertoi IS:lle ja mainitsi kyseisenä aamuna juosseensa kahdeksan kilometriä.

Koska näyttelijän aikataulu on kiireinen, käyvät vuorokaudesta joskus tunnit vähiin. Pulman Kuusiluoma on kertonut ratkaisevansa sillä, että hän treenaa tarpeen tulla vaikka yöaikaan.

– Näytösten jälkeen menen spinning-saliin ja pyöräilen kaksi tuntia, on Kuusiluoma kertonut urheilun sovittamisesta näyttelijäntyöhön.

Urheiluhulluuden lisäksi Kuusiluoma on maininnut olevansa suhteellisen tarkka syömisestään. Urheilu ja kasvikset pitävät näyttelijän timmissä kunnossa, ja muutama vuosi sitten hän kertoikin mahtuvansa yhä kansallispukuun, jota hän käytti omissa rippijuhlissaan.

Vaikka tietynlaisen ruokavalion noudattaminen ei ole Kuusiluomalle jokapäiväisen ehdotonta, välttää hän muun muassa sokerin kuluttamista arkisessa elämässä.

– Perisyntini on tuore leipä ja voi, on Kuusiluoma kommentoinut ruokavaliotaan.

Lue lisää: Maria Kuusiluoma, 49, on elämänsä kunnossa – kahden lapsen äiti juoksee 50 kilometria viikossa ja pyöräilee kaksi tuntia joka näytöksen jälkeen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?