Jaakko Kuusiston leski julkaisi koskettavan päivityksen uurnien laskusta – viulistin äiti menehtyi vain hieman poikansa jälkeen

Viulisti Jaakko Kuusiston äiti kuoli vain pari kuukautta poikansa jälkeen.

Edesmenneen viulistin, Jaakko Kuusiston, uurna laskettiin keskiviikkona hautaan.

30.6.2022 19:42

tämän vuoden helmikuussa aivokasvaimen vuoksi kuollut huippuviulisti Jaakko Kuusisto laskettiin keskiviikkona haudan lepoon. Kuusiston uurna laskettiin samaan hautapaikkaan hänen äitinsä kanssa.

Edesmenneen viulistin vaimo, Maija Kuusisto, julkaisi Facebook-tilillään päivityksen, jossa on kauniita kuvia hautapaikasta. Kukilla ympäröidyssä hautakivessä näkyy sekä viulistin että hänen äitinsä Marja-Liisa Kuusiston nimet. Hautakivessä näkyvien päivämäärien perusteella huippuviulistin äiti kuoli vain paria kuukautta poikansa jälkeen.

Julkaisun yhteyteen Maija Kuusisto kirjoitti herkistävän kuvatekstin. Uurnan hautaus nimittäin tapahtui hyvin lähellä pariskunnan merkkipäivää.

– Uurnien lasku 29.6.2022 hääpäivän aattona. Rakkaus, kuvailee Kuusisto tilaisuutta sydänten kera.

Jaakko Kuusiston kuoleman aiheuttanut pahanlaatuinen aivokasvain todettiin hänellä heinäkuussa 2020. Kuusiston veli, Pekka Kuusisto, kertoi sosiaalisessa mediassa, että huippuviulistin oireet olivat pitkään niin lievät, että hän pysyi työkykyisenä.

Kuusiston kasvain leikattiin elokuussa 2020, minkä jälkeen hän pystyikin tekemään työmatkoja normaaliin tapaan. Leikkauksesta ja sädehoidoista huolimatta oireet kuitenkin jatkuivat ja pahenivat lopulta niin, että Kuusisto joutui jättämään työnsä musiikin parissa. Ennen kuolemaansa Kuusisto kertoi Iiro Rantalan ja Jukka Perkon Podi ilolle -podcastissa, että konserttilava oli ollut hänelle ainoa paikka, missä ajatukset sairaudesta kaikkosivat.

Lopullinen käänne huonompaan suuntaan tapahtui loppuvuodesta 2021, ja muun muassa Kuusiston muisti alkoi heikentyä merkittävästi. Kuusisto menehtyi sairauteensa 23.2.2022.

Sairastumisen jälkeen konserttilavat olivat ainoa paikka, jossa terveyshuolet eivät vaivanneet Kuusiston mieltä.

Eläessään Jaakko Kuusisto kertoi, että äidin rooli hänen muusikkouransa edistymisessä oli merkittävä.

– Äitimme teki aivan järjettömän duunin meidän viulunsoittoharjoittelumme mahdollistamiseksi kotona, kertoi Kuusisto Podi ilolle -podcastissa.

Äiti oli ollut aktiivisesti osana poikansa harjoitteluja ja olikin seuraillut tämän viulunsoittotreenejä ahkerasti.

– Hän seurasi harjoitteluamme kotona jokainen päivä. Hän myös välitti eteenpäin niitä opettajan huomioita asioista, joihin piti harjoittelussa kiinnittää huomiota, Jaakko Kuusisto muisteli podcastissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?