Eeva: Kirsi Alm-Siiralla on uusi mies – yksi huomio johti merkittävään päätökseen

Kirsi Alm-Siira erosi pitkäaikaisesta kumppanistaan Kalle Siirasta tammikuussa 2021, ja viihtyi sen jälkeen pitkään sinkkuna.

Kirsi Alm-Siira on löytänyt rinnalleen ”uuden, hyvin merkityksellisen ihmisen”.

29.6. 14:57

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira, 47, valottaa suhdestatustaan Eeva-lehden tuoreessa haastattelussa. Alm-Siira kertoo, että hänen elämässään on ”uusi, hyvin merkityksellinen ihminen”.

– Olemme tapailleet joitain kuukausia, Alm-Siira kertoo.

Alm-Siiran mukaan suhde on hyvin alkuvaiheessa, mutta hänen lapsensa tietävät jo miehestä. Sen tarkemmin hän ei halua tilannettaan valottaa.

– Ihastuminen on nyt erilaista kuin nuorempana, koska tässä iässä minulla on takanani sekä hyviä että huonoja ihmissuhteita. Mutta ihastumisen perustunteet ja fyysiset reaktiot vatsanpohjassa ovat hyvin samanlaiset kuin nuorena, Alm-Siira kertoo.

Alm-Siira erosi 19 vuotta kestäneestä suhteestaan miehensä Kalle Siiran kanssa puolitoista vuotta sitten. Naimisissa pari oli 14 vuotta. Kynnys uuden suhteen aloittamiseen oli korkea.

Lue lisää: Kirsi Alm-Siira ja Kalle-puoliso: Ero!

– Tiesin suunnan oikeaksi, kun minulla oli toisen ihmisen kanssa parempi olla kuin ilman häntä, Alm-Siira kertoo Eevalle.

Puoli vuotta eron jälkeen, kesäkuussa 2021, Alm-Siira puhui erostaan Anna-lehden haastattelussa.

– Kaipasin itsenäisyyttä, ja olen nyt ensimmäistä kertaa elämässäni sinkku. Siitä lähtien, kun muutin lapsuudenkodistani, olen ollut aina parisuhteessa. Tuntuu, että olen uuden matkan alussa, Alm-Siira kertoi haastattelussa.

Kirsi Alm-Siira ja ex-puoliso Kalle Siira kuvattuna vuonna 2007.

Kirsi Alm-Siiran ja Kalle Siiran välit ovat edelleen läheiset, ja yhteyttä tulee pidettyä lapsiin ja arjen järjestelyihin liittyen.

– En haaveile villistä sinkkuelämästä enkä uudesta ihmisestä. Tuntuisi oudolta hakea parempaa ihmistä kuin Kalle, koska en usko, että häntä parempaa on olemassakaan, Alm-Siira sanoi reilu vuosi sitten.

Lue lisää: Kirsi Alm-Siira avautuu Annassa lähes 20 vuotta kestäneen suhteensa päättymisestä – "En haaveile uudesta ihmisestä"

Alm-Siiralla on ex-miehensä kanssa kaksi lasta: 14- ja 9-vuotiaat Stella ja Patricia. Lapset ovat vuoroviikoin isällään ja äidillään.

Alm-Siira puhui suhteistaan ja viimeisimmästä erostaan myös Ann-Mari Leinosen ja Meeri Koutaniemen kirjoittamassa Rakkaus-kirjassa (WSOY, 2022). Kirjassa hän kertoi uskovansa rakkauteen edelleen.

– Tyttärieni isä tulee olemaan yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä, eikä rakkauteni häntä kohtaan lopu koskaan. Se on vain muuttanut muotoaan romanttisesta rakkaudesta muuksi, hän kertoo kirjassa.

Lue lisää: Kirja: Jalat menivät alta, ja Kirsi Alm-Siira rakastui hullun lailla – sitten suhde päättyi: ”Se muutti minut lopullisesti”

Alm-Siiran mielestä suhteen pitkä kesto ei aina kerro rakkaudesta, vaikka sellaista mielikuvaa tarjotaan. Hän korostaa, että myös ystäviään voi rakastaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?