Jethro Rostedt sulkee yökerhonsa Turussa – vuokra­rästit kasvoivat liian suuriksi

Rostedtin mukaan ”solmua” vuokranantajan kanssa yritettiin avata jopa oikeusteitse.

Studio avattiin helmikuussa 2019.

28.6. 16:15

Liikemies ja kiinteistövälittäjä Jethro Rostedt, 46, kertoo Instagramissa, että joutuu sulkemaan Turussa sijaitsevan yökerhonsa Studion.

– Emme päässeet yhteisymmärrykseen vuokranantajan kanssa tilamme vuokrasta ja syntyneistä vuokrarästeistä, Rostedt kertoo.

– Luonnollisesti ymmärrämme heidän kantansa, ei korona ollut heidän vikansa, eikä tietenkään kenenkään. Kävimme pari viikkoa sitten oikein oikeudessa asti, mutta emme saaneet solmua auki, hän jatkaa.

Yökerho avattiin helmikuussa 2019.

– Viimeisestä noin kahdesta ja puolesta vuodesta olimme auki 21 iltaa, joista suurin osa erilaisin rajoituksin. Selviytymisen mahdollisuuksia ei sitten lopulta ollut, Rostedt sanoo.

Rostedtin yökerho tuli tunnetuksi heinäkuussa 2021 siellä tapahtuneen joukkotappelun takia.

Lue lisää: Turun joukko­tappelun tutkinta etenee – useita epäillään pahoin­pitelyistä

Helsingin Sanomat paljasti huhtikuussa, että Rostedtilla on niskassaan yli neljän miljoonan euron velat. Velat johtuvat hänen mukaansa kiinteistökaupoista.

– Olen ostamassa kahta taloa, joiden kauppaa en ole vielä pystynyt tekemään. Nämä muodostavat suurimman osan veloista, Rostedt kertoi IS:lle.

Lue lisää: HS: Jethro Rostedtilla velkaa jo yli neljä miljoonaa euroa – tilanne eskaloitui viime kesänä

Seiska uutisoi viime kesänä, että Rostedt oli ajautunut jättivelkoihin ja että häneltä penättiin oikeusteitse yli 700 000 euron velkoja.

HS:n mukaan Rostedtin ongelmat kärjistyivät nimenomaan viime kesänä. Lehti kertoo, että heinäkuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi Rostedtin omaisuutta väliaikaiseen takavarikkoon 650 000 euron edestä.

Tuolloin Rostedtille oli tehty verotarkastus, jonka mukaan hän oli jättänyt kolmena vuonna ilmoittamatta verottajalle veronalaisia luovutusvoittoja noin 1,5 miljoonaa euroa, vuokratuloja 62 000 euroa, veronalaisen osakaslainan 200 000 euroa sekä varainsiirtoveroja 58 000 euroja.

Rostedt selittää HS:lle, että häneltä jäi veroja maksamatta, sillä ne ”tulivat mätkyinä”. Lisäksi Rostedtin mukaan päätös osakaslainan verotuksesta on virheellinen.

TAMMIKUUSSA Rostedt myönsi Seiskalle, että jättivelat ovat vieneet hänen yöunensa.

– En ala suuremmin syytellä maailmantilannetta, saati muuta. Kaikki ongelmat vain kaatuivat päälle samanaikaisesti. Vaikka rahaa tulee, niin samalla lailla sitä myös menee, Rostedt kommentoi Seiskalle.

IS uutisoi viime syksynä, että Rostedt tienasi vuonna 2020 ansiotuloja 56 366 euroa ja pääomatuloja 474 116 euroa. Yhteensä hän tienasi siis 530 482 euroa.

Lue lisää: Jethro Rostedt tienasi yli puoli miljoonaa – korona ei romahduttanut Palsanmäkien tuloja

Vuonna 2019 Rostedtin ansiotulot olivat 48 819 euroa. Pääomatuloja Rostedtille karttui 342 344 euroa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?