Weekendin tähtiesiintyjä peruuntui yllättäen: someraivo heräsi ja ihmiset vaativat rahojaan takaisin – näin järjestäjä vastaa

Weekend Festival ilmoitti perjantain pääesiintyjän, Post Malonen keikan peruuntumisesta vain alle viikko ennen festivaalia. Syyksi kerrotaan logistiset ongelmat.

Post Malone esiintyi Suomessa Tampereella viimeksi vuonna 2018.

27.6. 13:35

Hämeenlinnassa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Weekend Festival tiedotti Facebook-sivuillaan, että perjantain pääesiintyjän, yhdysvaltalaisräppäri Post Malonen esiintyminen on peruttu.

– Muutoksia aikatauluihin. Valitettavasti Post Malonen, Rezzin ja A1 x J1:n esiintymiset joudutaan perumaan festivaalin logistiikkahaasteiden vuoksi. Odotamme myös Lil Tjayn artistiorganisaatiolta tilannepäivitystä ja tiedotamme mahdollisista korvaavista esiintyjistä mahdollisimman pian, Weekend Festivalin Facebook-sivuilla julkaistiin myöhään sunnuntai-iltana 26. kesäkuuta.

Päivityksessä kerrotaan, että Post Malonen korvaa Rae Sremmurd.

Peruutustieto tuli vain hetkeä ennen festivaalia ja sai sosiaalisen median kiehumaan. Weekend Festivalin Facebook-päivityksen kommentointi estettiin, mutta rahojaan takaisin vaativat ihmiset ovat ilmaisseet harmituksensa muualla festivaalien sosiaalisen median alustoilla.

Peruutuksesta suivaantuneet ihmiset epäilevät sosiaalisessa mediassa, että logistiikalla perusteltu peruutus olisi valheellinen ja oikea syy olisi, ettei lipputuloja ole tullut tarpeeksi, joten festivaali olisi perunut kalliin pääesiintyjänsä perjantailta.

Festivaalin järjestäjätaho All Things Liven toimitusjohtaja Hardi Loog kiistää väitteen.

– Se ei pidä paikkansa. Meillä oli tuotannollisia ja logistisia haasteita, jotka osoittautuivat liian hankaliksi, Loog kertoo Ilta-Sanomille.

– Keikkaa ei olisi voitu järjestää täysimittaisesti, Loog toteaa.

Loog jatkaa, että päätös keikan peruuntumisesta tehtiin yhdessä Post Malonen tiimin kanssa.

Loog kertoo, että logistiset syyt liittyvät siihen, että keikkatuotannon on tultava Suomeen maan sijainnin vuoksi laivalla, mikä on suuren kaluston kanssa hankalaa.

– Aikataulut eivät vain nyt pelanneet, Loog toteaa.

Loog kertoo, että valitettavasti lipuista ei saa rahoja takaisin.

– Kyseessä on festivaaliliput eivätkä yksittäisen artistin konserttiliput. Päiväkohtaisia lippuja voi vaihtaa toisille päiville eri lippukanavissa, mutta palautuksia ei ole. Tilanne olisi eri, jos olisi kyseessä Post Malonen oma konsertti. Siinä tapauksessa lippurahat palautuisivat automaattisesti siitä lippukaupasta, mistä liput on ostettu, Loog toteaa.

Loog jatkaa, että festivaalitilanteissa on toki ikävää, jos moni on tulossa katsomaan vain yhtä artistia, ja hänen esiintymisensä peruuntuu.

– Meillä on noin 80 muutakin artistia, niin siitä tulisi hirveä sirkus, jos peruuntumisten jälkeen venkslattaisiin lippujen kanssa edestakaisin. Tämä on yleinen käytäntö koko Euroopassa.

Loog toteaa, että Weekend Festivaalille on myyty toistakymmentätuhatta lippua ja lipunmyynti näyttää tällä hetkellä hyvältä.

– Keväällä oli hiljaisempaa, Loog lisää.

Keikan peruuntumisesta kerrotaan Loogin mukaan lipun ostaneille asiakkaille vielä suoralla sähköpostilla.

Post Malone esiintyy juuri ennen Weekend Festivaalia Tanskassa Roskilde-festivaaleilla sekä Ruotsissa Tukholmassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?