Kaisa Liskiä syytetään törkeästä talous­rikoksesta – syyttäjä vaatii yli vuoden vankeutta

TV:stä tuttua kiinteistökuningatarta syytetään törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hän on tunnustanut teon.

Kaisa Liski kuvattuna Helsingin hovioikeudessa keväällä 2020.

23.6. 13:01

Kiinteistövälittäjä Kaisa Liski on jälleen tekemisissä oikeuslaitoksen kanssa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin hänelle torstaina syyte törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Syytteen mukaan Liski on vuosien 2017 ja 2019 välisenä aikana luovuttanut kiinteistövälitysyhtiönsä Tavastia LKV:n varallisuutta velkojien ulottumattomiin yhteensä yli 263 601 euroa.

Liskillä ei ole syyttäjän näkemyksen mukaan ollut liiketaloudellisesti perusteltua syytä rahojen luovuttamiselle, vaan toiminta on ollut muun muassa osakeyhtiölain ja verolainsäädännön vastaista.

Lue lisää: Kaisa Liski sulkee ravintolansa – häätö tulossa

Kirjanpitomerkintöjen mukaan Liski oli siirtänyt ”osakassaamisena” itselleen yli 146 300 euroa. Toinen sievoinen summa, 96 000 euroa, oli siirretty ”selvittelytilille”.

Syyttäjän mukaan Liski siirsi rahoja, vaikka hän oli toimitusjohtajana tiennyt ylivelkaisen yrityksen pahoista talousongelmista.

– Näin ollen Liski on tiennyt siitä, että varojen käyttö ja nostaminen edellä kerrotulla tavalla aiheuttaa ja pahentaa oleellisesti yhtiön maksukyvyttömyyttä, haastehakemuksessa lukee.

Lue lisää: Korkein oikeus sinetöi Kaisa Liskin karvaan kohtalon – joutuu maksamaan ex-työnantajalle huimat korvaukset

Asiassa käytiin huhtikuussa syyteneuvottelu, jossa Liski tunnusti syyllistyneensä rikokseen. Rikostapauksessa on kaikkiaan 17 velkojaa.

Tunnustuksen vuoksi syyttäjä vaatii Liskille lievennettyä rangaistusta eli 1 vuoden ja 2 kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta.

Liskin yhtiö asetettiin konkurssiin lokakuussa 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?