Rankka seksirikosvyyhti etenee oikeudessa: seurapiiritähti Ghislaine Maxwellille vaaditaan ainakin 30 vuoden tuomiota

Syyttäjien mukaan Maxwell ei ole ottanut vastuuta rikoksistaan ja että häneltä puuttuu täysin kyky katua.

Ghislaine Maxwellin oikeudenkäynti käydään tiistaina. Kuvassa Maxwell kotitalonsa edustalla Manhattanilla vuonna 2015.

26.6. 21:07

Syyttäjät vaativat brittiläiselle seurapiiritähdelle Ghislaine Maxwellille 30–55 vuoden vankeustuomiota osallisuudestaan edesmenneen yhdysvaltalaisen rahoittajan Jeffrey Epsteinin seksuaalirikosvyyhtiin kymmenen vuoden ajan, uutisoi Fox News.

60-vuotias Maxwell todettiin viime vuoden joulukuussa syylliseksi useisiin seksuaalirikoksiin, joihin lukeutuu alaikäisen ihmiskauppa seksuaalisessa hyväksikäyttötarkoituksessa. Hänet tuomittiin vuosina 1994–2004 tehdyistä rikoksista. Maxwell voi saada maksimissaan 65 vuoden vankeusrangaistuksen.

Nyt Maxwell odottaa tuomiotaan, joka kuullaan ensi viikon tiistaina. Häntä saattaa odottaa loppuelämän kestävä vankeusrangaistus.

– Hänen käytöksensä haavoittuvia uhreja kohtaan heijastaa näkemystä siitä, että kärsiviä nuoria tyttöjä voisi kohdella kuin kertakäyttöisiä esineitä, syyttäjät sanovat ja kutsuvat hänen tekojaan "hirviömäisiksi".

Ghislaine Maxwell nautti ennen luksusseurapiirielämästä edesmenneen poikaystävänsä Jeffrey Epsteinin kanssa.

Fox Newsin mukaan syyttäjät kertovat keskiviikkona julkaistussa tuomiopyynnössä, että Maxwellillä oli "välineellinen rooli useiden nuorten teini-ikäisten tyttöjen hirvittävässä seksuaalisessa hyväksikäytössä".

– Maxwell tunnisti, groomasi ja pahoinpiteli useita uhreja samalla kun hän nautti elämästään ja etuoikeuksista. Hän jätti uhreilleen pysyvästi henkisiä ja psyykkisiä vammoja. Tätä vahinkoa ei voida koskaan korjata, mutta se voidaan ottaa huomioon laadittaessa oikeudenmukaista tuomiota Maxwellin rikoksista, syyttäjät totesivat.

Groomauksella tai grooming-ilmiöllä tarkoitetaan, että aikuinen houkuttelee lasta seksuaalisiin tarkoituksiin. Tämä voi tapahtua joko kasvotusten tai viesteillä.

Tuomiopyyntö sisälsi myös lainauksia oikeudenkäynnin aikana todistaneiden naisten tuomarille kirjoittamista kirjeistä, joissa todetaan muun muassa, että Maxwellin tekojen seuraukset ovat olleet uhreille kauaskantoisia.

Maxwellin asianajajat ovat puolestaan vaatineet korkeintaan viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeustuomiota vedoten siihen, että Maxwellia käytetään vain syntipukkina rikoksille, jotka hänen ex-miesystävänsä Epstein teki.

Jeffrey Epstein sai vuonna 2019 syytteet seksikaupasta ja kymmenien tyttöjen ja naisten hyväksikäytöstä. Hän tappoi itsensä hirttäytymällä vankisellissään saman vuoden elokuussa.

Tapaukseen on linkitetty myös useita muita julkisuuden henkilöitä, mahdollisesti tunnetuimpana Britannian kuninkaalliseen perheeseen kuuluva prinssi Andrew.

Artikkelia korjattu 27.6. klo 10.30: vaihdettu pääkuva, jossa oli julkaisuhetkellä väärä henkilö.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?