Sointu Borg paljastaa: ei työskentele enää Jaajo Linnonmaalle – sanoo suorat sanat Diilin jälkeisistä tapahtumista

Sointu Borg sai Diilin jälkeen huomata, että ohjelman tarjoamasta näkyvyydestä huolimatta hän joutui ottamaan ohjat visusti omiin käsiinsä.


Tapahtuma-alan yrittäjä Sointu Borg nousi kansalliseen tietoisuuteen voittamalla keväällä 2021 esitetyn Diilin. Ohjelmassa haettiin kehitysjohtajaa Jaajo Linnonmaan yrityksiin.

Nyt vuosi ohjelman päättymisen jälkeen Borg paljastaa, ettei työskentele yrityksessä.

– Yhteinen yritys on olemassa ja olen siinä mukana osaomistajana, mutta en ole Jaajolla töissä kehitysjohtajana, Sointu Borg kertoo.

Hän työskentelee omassa yrityksessään kuten jo ennen tv-ohjelmaa.

En ole Jaajolla töissä kehitysjohtajana.

Sointu Borg työpisteellään Helsingissä toukokuussa 2021.

– Olen joutunut miettimään, millä tavalla kehityn ja menen eteenpäin. Diili on kuitenkin viihdeohjelma sanan kaikissa merkityksissä. Ohjelmaan liittyen oli tietyt pelisäännöt ja tein oman osuuteni, Borg perustelee.

Hän tiedostaa Diilin merkityksen uralleen, mutta kameroiden sammuttua on pitänyt osata omin avuin hyödyntää tv-ohjelman tuoma näkyvyys.

– Diili antoi minulle näkyvyyttä, mutta olen joutunut itse pitämään huolta urani edistämisestä. Moni ajattelee minun olleen onnekas, mutta jokaisen pitää itse rakentaa oma elämänsä, sillä kotoa kukaan ei tule hakemaan, Borg muistuttaa.

Sointu Borg poseerasi Ilta-Sanomien juhannuskuvissa upeissa Itä-Helsingin maisemissa Jollas89-saunalla ja sen pihapiirissä.

Borg kertoo, että hänellä menee nyt hyvin, mutta ”harva ymmärtää sen hintaa”.

– Maksan edelleen oppirahoja, mutta tietynlainen naiivius on karissut sen suhteen, että kaikki tässä maailmassa eivät halua toisille hyvää. Heitä riittää niin liike-elämässä kuin viihdemaailmassakin.

Borgin toiminta tapahtuma-alalla on laajentunut. Kevään häntä työllistivät erityisesti puhetilaisuudet, joita hän teki parhaimmillaan pari viikossa.

– Puhun rohkeudesta ja oman polun raivaamisesta. Ei kukaan synny tänne maailmaan mukanaan tietty määrä rohkeutta.

Borg palkittiin vuoden puhujatulokkaana.

– Asiakaskunta on yllättänyt. Mukana on pörssiyrityksiä ja oppilaitoksia, mutta myös paljon julkista sektoria.

– Otin tietoisen riskin lähtemällä tekemään puhekeikkoja omalla tyylilläni, mutta julkisellakin sektorilla on sanottu, että yhtään ei tarvitse pidätellä, vedä ihan omalla tyylillä. Ihmiset tuntuvat kaipaavan rosoisuutta ja rempseyttä.

Sointu Borg juonsi Himoksen juhannusfestivaalia 2021.

Creator awards -tapahtumassa huhtikuussa 2022.

Aitoutta ja anteeksipyytelemättömyyttä Borg tarjoilee myös syksyllä ilmestyvässä esikoisteoksessaan Kuinka haistattaa asialliset vitut.

– Kerron oman kehityskaareni ja pohdin omaa menneisyyttäni sekä sitä, miten ympäristön suhtautuminen minuun on ollut kaikkea muuta kuin hyväksyvää ja arvostavaa.

Borg alkoi toimia tapahtuma-alalla hyvin nuorena. Hän on nähnyt monenlaista örveltämistä.

– Tulen kertomaan rajuista tapaamisista, joissa olen nähnyt ja kuullut törkyä vaikutusvaltaisilta ihmisiltä, jotka ajattelevat, että suljettujen ovien takana saa tehdä mitä vaan. Olen nähnyt, miten jotkut vetävät ihan omilla säännöillään. Ja miten sääntöjä kuuliaisesti noudattavat eivät meinaa pärjätä.

Mitä kaikkea omasta historiastaan voi kertoa, sitä Borg on pohtinut nyt jo kuukausia.

– En enää ikinä halua pelätä ketään enkä halua, että joku käyttää minuun valtaansa. Puhun oman totuuteni, ja jos joku siitä suuttuu, niin sittenpähän suuttuu, Sointu tuumii.

En enää ikinä halua pelätä ketään enkä halua, että joku käyttää minuun valtaansa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?