Ruotsin viisuedustajan käytöstä paheksutaan maailmalla – esitti ampuvansa juontajan suorassa lähetyksessä

Cornelia Jakobsin käytös lehdistötilaisuudessa on kuohuttanut viisukansaa.

Cornelia Jakobs, 30, edustaa Ruotsia kappaleellaan Hold Me Closer.

14.5. 15:03

Italian Torinossa käytävät euroviisut huipentuvat tänään lauantaina käytävään finaaliin, jossa lavalle nousee 25 maata. Ennakkosuosikkina matkaan lähtee Ukraina, mutta myös Ruotsin uskotaan vedonlyöjien tilastoissa niittävän menestystä.

Lue lisää: Nämä kaikki maat nähdään euroviisufinaalissa

Ruotsia edustaa tämän vuoden euroviisuissa 30-vuotias Cornelia Jakobs. Jakobs aloitti viisu-urakkansa torstain toisessa semifinaalissa ja nappasi odotetusti paikan finaalissa. Ruotsi esiintyy finaalin jälkimmäisellä puoliskolla.

Vaikka Jakobsin kilpailukappaletta on hehkutettu niin Ruotsissa kuin maailmalla, aiheutti hänen käytöksensä torstain semifinaalin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa paheksuntaa. Kyseisessä lehdistötilaisuudessa kukin finaaliin selvinneistä artisteista pääsi arpomaan, esiintyisivätkö he finaalin ensimmäisellä vai toisella puoliskolla.

Hold Me Closer on herkkä erokappale.

Kun tuli Jakobsin vuoro arpoa paikkansa, hyppäsi hän lehdistötilaisuutta luotsanneen juontajan Mario Acampan syliin. Jakobs yritti myös leikkimielisesti pakottaa Acampan nostamaan hänelle arvontalipukkeen, jossa lukisi hänen esiintyvän finaalin jälkimmäisellä puoliskolla.

Kun Acampa ei suostunut Jakobsin pyyntöön, esitti laulaja pitävänsä asetta tämän ohimolla ja myöhemmin ampuvansa hänet Acampan maatessa maassa. Vaikka tilanne oli vitsikäs, herätti se paljon keskustelua muun muassa euroviisuihin keskittyvässä Facebook-ryhmässä sekä Twitterissä.

Katsojat ovat laajalti tuominneet Jakobsin käytöksen epäasiallisena. Osa myös pohti, miksei Jakobs kunnioittanut juontajan henkilökohtaista tilaa, vaan hyppäsi tämän kaulaan välittömästi. Tilanteesta on sittemmin kirjoittanut muun muassa ruotsalaislehti Aftonbladet.

Tilanne taltioitiin myös videolle ja kyseinen videopätkä julkaistiin pian tapahtuneen jälkeen Youtubessa. Youtube-videon kommenttikenttä täyttyi nopeasti viesteistä, joissa otettiin kantaa Jakobsin käytökseen. Osa puolusteli laulajaa, mutta suurin osa piti tämän käytöstä mauttomana.

– Olen pahoillani. Pidän hänestä ja hänen kappalestaan paljon, mutta tällainen käytös antaa huonon kuvan, kommentoi eräs.

– Tämä oli outoa ja juontajan ”ampuminen” mautonta, komppasi toinen.

– Luulin ensin, että hän vitsailee. Tämä oli todella epäkunnioittavaa muita maita sekä juontajaa kohtaan, täräytti kolmas.

– Tätä on todella kiusallista katsoa..., kiteytti neljäs.

Cornelia Jakobs, 30, edustaa Ruotsia kappaleellaan Hold Me Closer. Ruotsi esiintyy finaalissa kahdentenakymmenentenä. Yhteensä finaalissa on mukana 25 maata.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?