Diili-tähti Noora Fagerström eli äärimmäisen niukasti ennen miljoonakauppoja – ruokakaupassa oli usein vastassa karu tilanne

Diilin asiantuntijana ja Jungle Juice Barin perustajana tunnettu Noora Fagerström kertoo Aki Linnanahteen tuoreessa podcastissa miten rajusti niukkuus vaikutti hänen arkeensa yrityksen vaikeimpina vuosina.

14.5. 7:05

Diilistä tuttu neuvonantaja ja yrittäjä Noora Fagerström, 37, kertoo Aki Linnanahteen tuoreessa podcastissa tarinansa köyhistä oloista menestysyrittäjäksi. Fagerström ja hänen miehensä Petteri Fagerström tunnetaan Jungle Juice Barin perustajina.

Fagerström kertoo Linnanahteelle, että hän eli onnellisen, mutta rahallisesti niukan lapsuuden. Sen takia hän halusi taata omalle jälkikasvulleen erilaisen lapsuuden. Fagerströmillä on miehensä kanssa kolme lasta.

Kaikki ei kuitenkaan ollut itsestään selvää, sillä Fagerström myöntää perheen joutuneen elämään äärimmäisen tiukasti vaikeimpina vuosinaan, jolloin heillä oli jo jälkikasvua.

Fagerström kertoo perheen haastavimpien aikojen olleen vuosina 2011–2017. Pariskunta oli laittanut kaikki rahansa ja lainansa kiinni yritykseen, eikä mukana ollut vielä pääomasijoittajia. Fagerström mainitsee, että osa lainoista taattiin jopa miehen vanhempien kesämökillä, joten pelissä oli paljon.

Yrityksen luotsaaminen toi mukanaan paljon haasteita, joita parilla ei aiemmin ollut.

– Ennen kuin perustimme yrityksen, matkustelimme mieheni kanssa paljon ja pystyimme ostamaan kaupasta mitä vain, Fagerström sanoo podcastissa.

Noora Fagerström elää nykyään turvattua arkea, mutta asiat olivat toisin vielä jokunen vuosi sitten.

Fagerström joutui kohtaamaan arkisilla ruokaostoksillakin monenlaisia karuja hetkiä, koska kukkaro humisi tyhjyyttään.

– Tuli monta vuotta siihen väliin, että olimme niin tiukoilla, että kaupassa jouduin jättämään osan ostoksista, kun tilillä ei ollut riittävästi katetta. Ja olen mennyt pullokuiteilla kauppaan, hän muistelee Linnanahteelle.

– Eikä meillä ollut varaa ostaa esikoiselle edes vaunuja, Fagerström kertoo.

Myös suvun apuun turvauduttiin monta kertaa.

– Sanottiin sukulaisille, että tarvittaisiin ristiäislahjaksi syöttötuolia, että voisivatko sukulaiset osallistua.

-Kävimme myös paljon sukulaisilla syömässä, hän muistelee.

Diili-ohjelman neuvonantajana nähdään Fagerströmin lisäksi Toni Lähde. Keskellä Jaajo Linnonmaa.

Taloudellinen paine oli kova myös henkisesti. Fagerström kertoo olleensa monen luottokortin vankina.

– Aina oli ahdistus, koska otimme niin paljon ihan henkilökohtaisestakin lainaa, jotta saamme maksettua palkat. Lainaa oli paljon, Fagerström kertoo.

– Minullakin oli varmaan seitsemän luottokorttia eri pankeista, koska olin nostanut sieltä kaikki rahat ja laittanut firmaan, Fagerström muistelee.

Lopulta Fagerström ja hänen miehensä myivät osan yhtiöstä pääomasijoittaja Vaaka Partnersille.

Kauppahinta ei ole julkinen, mutta Fagerström vahvistaa Linnanahteelle kyseessä olleen miljoonien arvoinen kauppa.

Se muutti perheen arjen pysyvästi.

– Kyllähän siinä tuli valtava helpotus, Fagerström myöntää.

Fagerström kertoi IS:lle äskettäin, että lainojen kuittaaminen kauppojen myötä oli elämän muuttanut hetki.

– Olimme ottaneet aivan valtavasti lainaa, ja viimein saimme kuitattua kaikki yhdellä kertaa pois. Se oli todella vapauttava hetki, Fagerström kertoo.

– Ensimmäinen hankintamme oli iso jahti, hän hymähtää.

Lue lisää: Diili-asiantuntija Noora Fagerström paljastaa totuuden tv:ssä näkyvästä olemuksestaan, joka hämmensi ystävätkin – korvanappiin kilahti kesken kuvausten yksiselitteinen toive

Lue lisää: Kun Noora Fagerström yritti marssia baariin väärillä papereilla, kohtasi hän ovella tulevan rakkautensa – alussa suhdetta hiersi yksi seikka

Aki Linnanahteen podcast kuunneltavissa Youtubessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?