The Rasmuksen lehdistötilaisuus keskeytyi yllättäen, kun ukrainalais­toimittaja murtui kyyneliin bändin edessä – paikalla olijoilta koskettava ele

Ukrainalaistoimittaja puhkesi itkuun euroviisuihin osallistuvan The Rasmus -yhtyeen lehdistötilaisuudessa kertoessaan sodan vaikutuksista hänen kollegaansa.

The Rasmus ensimmäisissä harjoituksissaan Torinossa maanantaina.

5.5. 16:01

Suomea euroviisuissa edustava The Rasmus piti torstaina viisukaupunki Torinossa toisen lehdistötilaisuutensa. Yhtye harjoitteli ensin Jezebel-kappaleensa show’ta ja asteli sitten median eteen viisuareena Pala Olimpicossa.

– Harjoitukset olivat hyvät. On aina päivän paras hetki, kun pääsee soittamaan musiikkia. 90 prosenttia ajasta täällä annamme haastatteluja, joten harjoituksissa olemme ihan ”JES pääsemme soittamaan, tämän takia olemme tällä”, Lauri Ylönen kertoi heti tilaisuuden aluksi.

The Rasmus herätti paljon mielenkiintoa kansainvälisen median joukossa. Bändiä rummutettiin pitkän uran tehneiksi tähdiksi ja heiltä kyseltiin paljon sekä viisuista että heidän urastaan ennen niitä. Moni toimittaja myönsi myös olevansa kova The Rasmus -fani.

Yhtye kertoi muun muassa yllätyskeikasta, jonka he tekivät Torinon keskustassa keskiviikkona.

– Soitimme ensin Jezebelin, ei reaktiota. Sitten In The Shadowsin, hieman innostusta. Sitten Volare ja kaikki alkoivat laulaa ja tanssia, bändi kertoi nauraen.

Volare on Italiaa euroviisuissa edustaneen Domenico Modugnon vuonna 1958 julkaisema kappale.

The Rasmuksen lehdistötilaisuudessa koettiin myös pysäyttävä hetki, kun Ukrainan virallisen euroviisufaniklubin edustaja sai vuoron esittää kysymyksensä yhtyeelle.

– Olen ukrainalainen. Anteeksi, että keskeytän ja pyydän syvästi anteeksi, että kysymykseni on todella itsekäs, nainen aloitti kysymyksensä tunnekuohun vallassa ja murtui kyyneliin.

Ukrainalaistoimittaja kertoi yhtyeelle ystävästään ja työkaveristaan, joka olisi halunnut saapua euroviisuihin, muttei voinut matkustaa sinne Venäjän aloittaman sodan takia.

– Aloitimme tänä vuonna jotain suurta: perustimme musiikkialustan, joka voisi tarjota muusikoillemme tavan tuoda esille ukrainalaista musiikkia ja samalla tehdä euroviisumusiikkia tunnetuksi ukrainalaisten keskuudessa.

– Sitten alkoi sota, nainen kertoi kyynelien valuessa kasvoillaan.

Ukrainalaistoimittajan mukaan hänen kollegansa odotti kovasti, että pääsisi tapaamaan The Rasmuksen ja raportoimaan heidän viisumatkastaan.

– Toimittajamme, joka on valtava The Rasmus -fani, halusi raportoida jo Suomen viisukarsinnasta, mutta menetti talonsa, eikä päässyt tänne paikalle. Voisitteko sanoa muutaman sanan hänelle? nainen pyysi tunteikkaana.

Paikalla olleet toimittajat ja artistit puhkesivat raikuviin aplodeihin solidaarisuuden eleenä, ja myös The Rasmus osoitti suosiotaan. Bändi harjoitteli hetken ukrainalaistoimittajan ystävän nimen lausumista ja lähetti sitten tälle lämpimät terveisensä.

– Olemme iloisia kuullessamme, että rakastat The Rasmuksen musiikkia. Olemme todella pahoillamme, ettet päässyt paikalle tänne, ja olen todella surullinen kokemastasi menetyksestä ja kaikkien ukrainalaisten menetyksistä tässä tragediassa. Se ei ole reilua teitä kohtaan , basisti Eero Heinonen sanoi vakavana.

– Toivon, että voisimme tavata sinut ja että voimme juhlia euroviisuja myös sinun kanssasi. Ehkä ensi vuonna tai tulevina vuosina, hän jatkoi.

Myös Lauri Ylönen lähetti terveisensä Ukrainaan.

– Lähetämme kaiken rakkautemme ja tukemme sinulle ja kaikille ukrainalaisille, Ylönen sanoi.

– Saatte paljon tukea ukrainalaisilta, ukrainalaistoimittaja sanoi lopuksi saaden paikalla olleet median edustajat antamaan vielä toiset aplodit.

The Rasmus nousee euroviisulavalle toisessa semifinaalissa 12. toukokuuta. Suomi avaa semifinaalin ja kisaa siinä finaalipaikasta yhdessä 17 muun maan kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?