Kun Noora Fagerström yritti marssia baariin väärillä papereilla, kohtasi hän ovella tulevan rakkautensa – alussa suhdetta hiersi yksi seikka

Noora Fagerström on pyörittänyt yhdessä puolisonsa Petterin kanssa Jungle Juice Bar -smoothiebaariketjua. Yrittäjyyden ja lapsiperhearjen haasteet ovat käyneet tutuiksi.

Noora Fagerströmillä on puolisonsa Petterin kanssa kolme lasta. Pariskunta loi menestyksekkään yrityksen yhdessä.

7.5.2022 7:40

Diilistä tuttu Noora Fagerström perusti Jungle Juice Bar -menestysyrityksensä 24 vuoden iässä. Ei mennyt aikaakaan, kun hänen elämänkumppaninsa Petteri lähti bisnekseen mukaan.

Fagerström oli kohdannut aviopuolisonsa ensi kertaa jo alaikäisenä, kun hän yritti päästä helsinkiläiseen baariin sisään väärällä henkilöllisyystodistuksella. Petteri työskenteli tuolloin baarin portsarina.

– Vielä silloin tiemme eivät kohdanneet, hän kertoo naurahdellen.

Vuosia myöhemmin kaksikon tiet ristesivät, kun heidän yhteinen ystävänsä järjesti sokkotreffit.

– Ystäväni näki, että meidän kahden pitäisi tavata. Hän odotti, että me molemmat eroamme ja järjesti treffit, Fagerström kertoo.

– Minä muistin Petterin jo baarin pokena, mutta hän ei kuulemma muistanut minua.

Petteri ja Noora Fagerström vuonna 2018 Jungle Juice Barissa.

Nappiin menneet treffit ravintolassa johtivat seurusteluun. Vuotta myöhemmin Fagerström pisti oman yrityksensä pystyyn. Turvallisuusalan yrittäjänä työskennellyt Petteri seurasi vierestä rakkautensa intohimoa ja päätti hypätä samaan kelkkaan mukaan.

Fagerström tunnustaa, että alkuun yhdessä työskenteleminen oli roolien hakemista.

– Saimme isojakin riitoja aikaiseksi. Välillämme oli alkuun tiukkaa valtataistelua. Kinastelimme esimerkiksi siitä, että kenen vastuulla oli mikäkin ja kuka puolestaan hoitaisi lapset. Myöhemmin roolimme selkenivät, hän muistelee.

– Olemme kuitenkin aina osanneet keskustella asioista. Riidat eivät haittaa, pääasia on, että asiat käsitellään, eikä jäädä yksin hautomaan.

Pariskunnalla on tätä nykyä 10-, 8- ja 6-vuotiaat lapset. Yrittäjäparin arki vaatii Nooran mukaan tiukkaa aikataulutusta.

– Muuten syntyy väkisinkin kaaos. Jos tiedossa oli pitkä työpäivä, suunnittelimme kaikki menot etukäteen ja tarvittaessa pyysimme lastenhoitajan, Fagerström selvittää.

– Kantava voimamme on kuitenkin ollut se, että olemme olleet vahva tiimi alusta alkaen. Olemme erilaisia, mutta täydennämme toisiamme. Hyvä kommunikaatio niin työ-ja arkiasioissa on ollut avainasemassa.

Fagerström näkee yhteisen työn myös rikkautena.

– Toinen ymmärtää, että jos tekee iltaisin töitä, niin välillä parisuhdeaika on kortilla. Ei synny mustasukkaisuutta työmatkoistakaan, kun niihin mennään yhdessä.

Pari vuotta sitten Fagerström luopui toimitusjohtajan paikasta, ja aiemmin pari myi Jungle Juice Barin enemmistöosuuden. Pariskunnan arki muuttui valtavasti.

– Nyt kun ei ole päivätyötä, työpäivät ovat hyvin vaihtelevia ja vapaa-aikaa on rutkasti enemmän. Ollaan saatu nauttia yhteisestä ajasta koko perheen kesken. Sitä oli kaivattu, hän hymyilee.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?