Elokuu vuonna 1989. Scorpions esiintyi Mötley Crüen, Ozzy Osbournen ja Bon Jovin kanssa Moscow Music Peace -festivaalilla. Paikalle saapui 100 000 ihmistä.
Samalla Euroopassa oltiin heräämässä uuteen aikaan. Berliinin muuri murtui marraskuussa, Neuvostoliiton hajoaminen alkoi ja kylmä sota loppui.
Näistä lähtökohdista Scorpions lähti säveltämään Wind of Change -kappalettaan.
Biisistä tuli kaikkien aikojen myydyin musiikkikappale Saksassa, ja se yhdistetään usein Euroopassa koettuihin mullistuksiin.
Vuonna 2005 saksalaisen televisiokanava ZDF:n katsojat valitsivat Wind of Changen vuosisadan kappaleeksi.
Tuulen suunta muuttui ja kylmeni jälleen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa.
Scorpions ei jäänyt vain katselemaan sodan kauhuja, vaan päätti pistää kappaleensa uusiksi.
– Tämän kappaleen myötä haluamme rauhaa, laulaja Klaus Meine totesi Las Vegasin keikalla.
– Tänä iltana laulamme sen yhdessä ja kovempaa kuin koskaan.
Kappaleesta oli jätetty pois kaikki viittaukset Venäjään ja korvattu ne Ukrainalla.
Meine kertoi asiasta Loudwirelle:
– Ennen kuin tulimme Las Vegasiin, mietin, miltä tuntuisi laulaa Wind of Change samalla tavalla kuin se on vuosien saatossa esitetty.
– Mietin kammottavaa sotaa Ukrainassa ja tulin tulokseen, ettemme voi mitenkään enää romantisoida Venäjää laulamalla Moskovasta. Halusin tehdä selväksi, että tuemme Ukrainaa. Niinpä kappale alkaa nykyään sanoilla: ”Kuuntele sydäntäsi, se sanoo Ukraina. Odota, että tuuli kääntyy.”
Meine totesi, että kirjoittaessaan kappaletta hän oli hyvin vaikuttunut siitä, mitä Neuvostoliitossa tapahtui 1990-luvun taitteessa.
– Se oli hetki, jota me kaikki – koko maailma – olimme odottaneet. Edessämme oli tulevaisuus, jossa vallitsisi rauha. Yhteinen tulevaisuus, jossa sota ei erottelisi ihmisiä.