Arttu Wiskarin sairaalareissun syy selvisi – teki diagnoosin jälkeen terveyttä koskevan päätöksen

Laulaja joutui viime viikonloppuna suoraan keikkabussista ambulanssiin.

Arttu Wiskari sairastui influenssaan.

Laulaja-lauluntekijä Arttu Wiskari, 37, joutui keskeyttämään keikkamatkansa viime viikonloppuna, kun hän joutui ambulanssilla sairaalaan. Sunnuntaina julkaisemassaan kuvassa hän makasi sairaalavuoteella kanyyli kämmenselässään.

Tiistaina muusikko kertoi somekanavissaan päässeensä sairaalasta kotiin ja paljasti sairastuneensa influenssaan.

– Kotona ollaan, ja olo on jo huomattavasti parempi, Wiskari kirjoitti Facebook-päivityksessään.

– Jatkossa käyn kyllä ehdottomasti ottamassa influenssarokotteen, hän kertoi päättäneensä.

Päivityksensä yhteydessä Wiskari julkaisi videon, jossa hän kertoi lääkärin määränneen hänet kymmenen päivän lepoon. Laulaja kyseli faneiltaan vinkkejä, miten ajan saisi kulumaan.

– Mitä tekisi? Onko mitään ehdotuksia? hän tiedusteli.

Instagramin puolelta selvisi, että laulaja yritti kuluttaa aikaa makaamalla sohvalla ja heittämällä tikkaa.

Sairastumisen takia Wiskarin kiertue keskeytyi.

– Nyt kävi näin. Oli tarkoitus vetää Lapin-rundin päälle vielä Suomussalmi-Oulu keikat, mutta valitettavasti keikkabussi vaihtui ambulanssiin, Wiskari kirjoitti sunnuntaina Twitterissä.

Wiskari on kärsinyt terveysvaivoista aiemminkin. Viime syksynä esitetyssä Vain elämää -ohjelmassa hän kertoi hakeutuneensa lääkäriin, koska hengittäminen oli muuttunut vaikeaksi.

– Mulla oli sellaisia hengitysvaikeuksia, että en saanut selällään henkeä ollenkaan. Tuli yöllä sellaisia fiiliksiä, että tukehtuu. Rupesin miettimään, että mulla on pakko olla kurkussa jotain, Wiskari muisteli jaksossa.

Lääkärissä Wiskarin pelot osoittautuivat aiheellisiksi. Miehen kilpirauhasesta löydettiin nimittäin useampia pieniä kasvaimia, jotka painautuvat hänen äänihuuliaan vasten koko ajan. Kasvaimet paljastuivat hyvänlaatuisiksi, ja kiireetöntä leikkausta siirrettiin eteenpäin ohjelman kuvausten vuoksi.

Arttu Wiskari teki läpimurtonsa vuonna 2010 singlellä Mökkitie. Sen jälkeen hitit ovat soineet tasaiseen tahtiin radiokanavilla ja keikkalavoilla. Tuoreimpia menestyskappaleita ovat muun muassa Tässäkö tää oli? ja Suomen muotoisen pilven alla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?