Kuningatar Elisabetilta lämmin kunnianosoitus prinssi Philipille – rintaneulassa koskettava yksityiskohta

Kuningatar Elisabet kantoi lahjaksi saamaansa rintaneulaa tiistain muistotilaisuudessa.

Kuningatar Elisabet muisti edesmennyttä prinssi Philipiä myös pukeutumisessaan.

29.3.2022 17:38

Britanniassa vietettiin tiistaina prinssi Philipin muistotilaisuutta. Kuninkaalliset ympäri Euroopan kokoontuivat muistelemaan 99-vuotiaana kuollutta Edinburgin herttuaa.

Prinssi Philip kuoli 9. huhtikuuta 2021. Koronapandemian takia hautajaiset olivat hyvin vaatimattomat, eikä kaikkia prinssin toiveita voitu tuolloin toteuttaa. Muistotilaisuudessa kuultiin muun muassa prinssin hautajaisiinsa toivomia hymnejä.

Kuningatar Elisabet saapui Westminster Abbey -kirkkoon pukeutuneena tummanvihreään asuun. Myös herttuatar Camilla, prinsessa Anne ja Espanjan kuningatar Letizia olivat valinneet ylleen vihreää.

Kuningattaren pukeutumisessa oli koskettava yksityiskohta – rintaneula, joka on lahja prinssi Philipiltä.

Takkinsa rintamuksessa kuningatar kantoi rintaneulaa, jolla on koskettava historia. Rintaneula on nimittäin lahja prinssi Philipiltä.

Prinssi Philip antoi henkilökohtaisen korulahjan Elisabetille vuonna 1966, ja ensimmäisen kerran kuningatar kantoi sitä saman vuoden heinäkuussa, kertoo Town and Country -lehti.

Rintaneula kuuluu selkeästi kuningattaren suosikkeihin, sillä hän on käyttänyt sitä useasti eri edustustilaisuuksissa. Rintaneula oli kuningattarella silloinkin, kun hän ja prinssi Philip juhlivat 70-vuotista avioliittoaan vuonna 2017.

Rintaneula on kulkenut vuosikymmeniä kuningattaren matkassa.

Andrew Griman suunnittelema Scarab-rintaneula on valmistettu keltakullasta ja siinä on koristeena timantteja ja rubiineja.

Kuningatar Elisabet saapui kirkkoon poikansa prinssi Andrew’n kanssa.

Kuningattaren yllä on nähty usein vihreän eri sävyjä, kuten limen vihreää. Vihreän värin kerrotaan edustavan kevättä, harmoniaa, rauhaa ja avointa sydäntä. Vogue mukaan kuningatar suosii usein kirkkaan vihreitä sävyjä erottuakseen väkijoukoista edustustilaisuuksissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?