Runsas viikko sitten kuolleen Jarkko Sipilän viimeinen kirja ilmestyy kesällä

Jarkko Sipilän viimeinen dekkari ilmestyy kirjailijan kuoleman jälkeen todennäköisesti kesäkuussa.

Rikostoimittaja, dekkarikirjailija Jarkko Sipilän viimeinen dekkari ilmestyy postuumisti kesällä.

18.3. 12:18

Rikostoimittaja, kirjailija Jarkko Sipilän viimeinen dekkari ilmestyy kesän korvalla, CrimeTimen kustantaja Jouni Tervo kertoo.

57-vuotias Sipilä menehtyi 7. maaliskuuta äkillisen sairauskohtauksen seurauksena. Hän valmisteli ennen kuolemaansa järjestyksessään 22. Takamäki-dekkariaan.

Lue lisää: MTV: Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on kuollut

Jarkko Sipilän uusin kirja ilmestyi aina keväisin. Ensimmäinen rikosromaani ilmestyi vuonna 1996, ja hänen dekkareitaan on julkaistu yhteensä 21. Kaikkien päähenkilönä oli rikoskomisario Takamäki.

Viimeisen dekkarin julkaisupäätös on tehty omaisten tahdosta. Jarkko Sipilä oli saanut kirjan ensimmäisen kirjoitus- ja editointikierroksen tehtyä. Hänellä oli aina myös luottolukijoita, jotka lukivat kirjan ennen painoon menoa.

Kesällä ilmestyvän kirjan nimi on Kahdesti tapettu.

– Se on hyvin valmis kirja, Jouni Tervo kertoo.

– Jaralla oli insinööriluonne, ja hänellä oli tarkat työtavat. Kirjan kirjoittamisprosessi oli ihan samanlainen.

Jarkko Sipilä järjesti Helsingissä suosittuja rikoskävelyitä.

Jarkko Sipilä palkittiin ansioistaan vuonna 2009 Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinnolla. Pitkän linjan journalisti tunnettiin myös MTV:n rikostoimittajana.

CrimeTimen Facebook-sivuilla Jouni Tervo muistelee Jarkko Sipilän olleen lyömättömän taitava, tuottelias ja laadukas rikoskirjailija.

– Hän oli suomalaisen poliisiromaanin suuri nimi ja uudistaja, jonka realistiset ja ajankohtaiset kirjat nostivat hänet lajityyppinsä huipulle. Jara kykeni aina löytämään kirjoihinsa uuden, ajankohtaisen mutta vielä yhteiskunnan pinnan alla muhineen ilmiön, jonka hän mestarillisella tavalla kutoi osaksi jännittävää juonta, Jouni Tervo kirjoittaa.

– Jaran aivan liian varhainen poismeno jättää suomalaiseen journalismiin ja kirjallisuuteen valtavan aukon. Me hänet tunteneet jäämme kaipaamaan kannustavaa, hyväntahtoista ja aikaansaavaa kollegaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?