Jutta ja Juha Larmin luksusresortille lähes miljoonan euron tukipotti – näin muhkeaa summaa selitetään

Jutta ja Juha Larmin hotelli Kuru Resort avattiin vuoden alussa Rantasalmelle.

Jutta ja Juha Larm rakensivat Rantasalmelle ökylomakohteen, Kuru Resortin.

21.3. 7:15

Yrittäjäpariskunta Jutta ja Juha Larmin hotellihanke, Rantasalmelle rakennettu Kuru Resort, on saanut muhkean tukisumman. Ruokaviraston tietopalvelusta käy ilmi, että Larmien Kuru Resort Saimaa Oy on saanut 870 186 euroa yritystukea vuonna 2021.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Uutiset.

Kyseessä on kolmanneksi suurin Ruokaviraston vuonna 2021 myöntämä yritystuki. Suurimmat yritystuet saivat Pakkasmarja Oy (1 229 923 euroa) ja Juustoportti Food Oy (1 000 000 euroa).

Kuru Resortin saama tuki on osa Etelä-Savon Ely-keskuksen jo aiemmin myöntämää 1 087 800 euron investointitukea Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Tuesta on maksettu tähän mennessä 870 186 euroa. Jutta Larm kertoo, että loppuosa maksetaan investoinnin valmistuttua. Investoinnin loppupäivämääräksi on hankekuvauksessa ilmoitettu 17.8.2022.

Tuki on myönnetty maatalouden ulkopuolisen yritystoiminnan perustamiseen ja kehittämiseen harvaan asutulla maaseudulla. Yritys ei ole Larmin mukaan hakenut eikä saanut muita tukia.

Etelä-Savon Ely-keskuksen yritysasiantuntija Outi Kaihola kertoo, että tukia myönnettäessä katsotaan sitä, mitkä hankkeen vaikutukset alueelle ovat. Rahoituksella tuetaan yrityksiä, joilla on kasvuun tähtääviä tavoitteita.

– Kuru sijaitsee lähellä Järvisydämen matkailukeskusta, joka on kehittynyt varsin voimakkaasti, joten ne tukevat toisiaan, Kaihola sanoo.

Kaihola kertoo, että matkailu on Etelä-Savon alueen kehittämisen painopiste. Kotimaisten asiakkaiden lisäksi halutaan saavuttaa myös kansainvälinen asiakaskunta.

– Kyseessä on uniikki kohde. Haemme sitä, että kohteessa on elämyksellisyyttä.

Perusteena on ollut myös maaseudun elinvoimaisuuden kehittäminen.

– Kohde sijaitsee tyypillisellä alueella, joita maaseuturahastosta halutaan tukea: harvaan asuttu maaseutu, jossa ei ole hirveästi työpaikkoja.

Tältä näyttää Kuru Resortin päärakennuksen sisäänkäynti.

Jutta ja Juha Larmin hotellihanketta on seurattu julkisuudessa tiiviisti. Alun perin hotellin oli tarkoitus valmistua Ylöjärvelle. Hanke kuitenkin kaatui neljä vuotta sitten, ja rahalliset tappiot olivat merkittäviä.

Monien vaiheiden jälkeen miljoonia maksanut luksushotelli avattiin vuoden alussa Rantasalmelle.

Lue lisää: Tässä on 6 miljoonan euron luksushotelli, jonka Jutta ja Juha Larm rakensivat Itä-Suomeen vaikeuksista huolimatta

Kyseessä on yli kuusi miljoonaa euroa maksanut yksityinen resort, johon ei pääse majoittumaan alle 1 300 eurolla.

KURU RESORTISSA on päärakennuksen lisäksi 16 yksityistä villaa, joissa voi yöpyä minimissään kaksi yötä kerrallaan. Hintaa kahdelle yölle kertyy 1 300 euroa kahdelta hengeltä.

Hinta on kova, mutta kyseessä ei ole Suomen kallein hotellihuone. Helsingin ydinkeskustassa hotelli Kämpin Mannerheim-sviitti maksaa 3 252 euroa vuorokaudelta. Siellä on yöpynyt muun muassa Madonna.

Kalleimmasta päästä Kuru silti kiistatta on. Esimerkiksi Kakslauttasen kuuluisaan lasi-igluun pääsee kahdeksi yöksi 954 eurolla. Rovaniemellä sijaitsevaan, yli yhdeksän miljoonaa euroa maksaneeseen Arctic Treehouse Hoteliin pääsee yhdeksi yöksi 667 eurolla. Kaksi yötä maksaa 1 305 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?