Helena Ahti-Hallbergin puoliso ja poika, sekä Jone Nikula puolisoineen pääsivät Ukrainan rajalle – ”Avustuslasti perillä”

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutun Helena Ahti-Hallbergin poika Anton ja aviomies Eric, sekä Jone Nikula ja Hanna Karttunen lähtivät perjantaina kohti Ukrainan rajaa.

Ryhmä vie Ukrainaan muun muassa lääkkeitä.

13.3.2022 14:00

TANSSIOPETTAJA ja yrittäjä Helena Ahti-Hallberg on halunnut läheistensä kanssa kantaa oman kortensa kekoon tukeakseen ukrainalaisia.

Hän laittoi pystyyn UKR AID for dancers -nimisen rahankeräyksen. Perjantaina Ahti-Hallbergin puoliso Eric Hallberg ja poika Anton, 28, lähtivät ajamaan Tallinnasta Ukrainan rajalle viemään avustustarvikkeita.

Avustusmatkan on organisoinut ja siitä on vastuussa tanssija Hanna Karttunen, joka lähti matkaan puolisonsa Jone Nikulan kanssa.

Lue lisää: Helena Ahti-Hallbergin puoliso ja poika lähtevät Ukrainan rajalle – matkassa Jone Nikula puolisoineen

Lauantaina porukka pääsi perillä.

– Mestoilla! Noin 20 tuntia Tallinnasta Hrebrenneen, Nikula kertoo Instagramissa.

– Avustuslasti perillä, liikahtaa Ukrainaan huomenna ja toivottavasti auttaa. Illan mittaan päästään paremmin kartoittamaan tilannetta ja päivitän siitä sitten. Kiitos kaikille auttaneille! Slava Ukraini!

Helena Ahti-Hallbergin mukaan Hanna Karttunen ja Jone Nikula ovat tehneet suuren työn mahdollistaakseen avun antamisen.

– Hanna on kerännyt lahjoituksia ja ostanut lääkkeitä. He ovat olleet yhteydessä ukrainalaisiin avun tarvitsijoihin sekä Suomen viranomaisiin, Helena kertoi IS:lle aiemmin.

Helena korostaa, että he ovat sopineet avustusten jaosta viranomaisten kanssa ja olleet yhteydessä paikalliseen tahoon.

Ahti-Hallberg kannustaa ihmisiä tekemään voitavansa auttaakseen sodan uhreja Ukrainassa.

– Yritämme tehdä kaikkemme auttaaksemme. Haluaisimme haastaa muiden urheilulajien edustajia ja urheilijoita järjestämään vastaavanlaisia keräyksiä omille urheilulajeilleen. Rahankeräyksen järjestäminen on hyvin helppoa, Ahti-Hallberg painottaa.

– Anoimme rahankeräysluvan Eleventin ydintiimin kanssa.

Elevent on Ahti-Hallbergin oma tapahtumatoimintaa järjestävä yritys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?