Hollywood-ohjaaja pidätettiin ryöstäjänä – paperilappu johti noloon väärinkäsitykseen

Elokuvaohjaaja Ryan Coogler toivoi pankissa asioidessaan ”tahdikkuutta”, mutta tulikin vastapalveluna pidätetyksi.

Ryan Coogler on parhaillaan tekemässä toista Black Panther -supersankarielokuvaa.

13.3.2022 13:00

Black Panther -supersankarielokuvan ohjaaja Ryan Coogler pidätettiin Atlantassa Yhdysvalloissa nolon väärinkäsityksen seurauksena: Black Pantherin jatko-osaa kaupungissa kuvaava Coogler sekoitettiin pankkiryöstäjään.

The Guardianin mukaan Coogler oli tammikuussa nostamassa pankista rahaa. Coogler ojensi pankkivirkailijalle lapun, jossa luki, että Coogler haluaisi nostaa tililtään 12 000 dollaria (noin 10 900 euroa). Lapussa luki myös, että Coogler toivoisi virkailijan tekevän käteisen laskun piilossa, sillä hän haluaisi olla suuren rahasumman suhteen ”tahdikas”.

Ryan Coogler joutui nolon väärinkäsityksen kohteeksi.

Summan nosto laukaisikin hälytyksen, ja pankin henkilökunta soitti paikalle poliisit. Coogler ja kaksi hänen mukanaan ollutta henkilöä pidätettiin, mutta heidät vapautettiin myöhemmin.

– Tätä ei olisi pitänyt tapahtua. Joka tapauksessa Bank of America hoiti asian kanssani ja olemme nyt sujut, Coogler totesi Varietylle aiemmin.

Vuonna 2018 ensi-iltansa saanut Black Panther oli ensimmäinen megabudjetilla tehty Hollywood-leffa, jonka kaikki keskeiset näyttelijät ja tekijät ovat afroamerikkalaisia.

Elokuva oli BBC:n mukaan ensimmäinen supersankari elokuva, joka oli ehdolla Yhdysvaltain elokuva-akatemian Oscar-gaalassa vuoden elokuvaksi. Parhaan elokuvan pystin vei tuolloin Green Book, mutta Black Panther nappasi kuitenkin kolme muuta Oscaria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?