Aamulypsyn juontajat saivat käsittämättömän päähänpiston suorassa radiolähetyksessä – viatonta vitsiä seurasi viestitulva ja pian tilanne sai odottamattoman käänteen

Kiuruveden jäähalli tunnetaan pian Aamulypsy-areenana. Käsittämätön tapahtumakulku sai alkunsa suorassa radiolähetyksessä heitetystä vitsistä.

Tuukka Ritokoski ja Juuso Mäkilähde suuntaavat viikonloppuna Kiuruvedelle.

8.3. 20:59

Radio Suomipopin suositussa Aamulypsy-aamuohjelmassa on jo peräti viidentoista vuoden ajan heitetty arkiaamuisin vitsiä aiheesta jos toisestakin. Maaliskuun ensimmäisellä viikolla studiossa intouduttiin keskustelemaan Helsingin Hartwall Arenan kohtalosta.

Hartwall irtisanoi markkinointisopimuksensa Pasilan areenaa pyörittävän Helsinki Halli Oy:n kanssa 2. maaliskuuta. Samana päivänä Hartwallin kyltit poistuivat KHL-seura Jokerien kotihallina tunnetun areenan seinistä. Taustalla oli Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa.

Lue lisää: Kuvat: Hartwallin kylttejä irrotetaan Jokerien kotiareenan seinästä

Suomipopin studiossa seuraavana aamuna istuneet Juuso Mäkilähde, Tuukka Ritokoski ja Ilkka Ihamäki alkoivat suorassa lähetyksessä vitsailla ajatuksella, jossa johonkin päin Suomea nousisi Aamulypsyn kyltillä koristeltu jäähalli. Kimmokkeen keskusteluun he saivat juuri Hartwall Arenan nimimuutoksesta.

Vaikka keskustelu lähti vitsistä, tapahtumat eskaloituivat nopeasti. Nyt tilanne on se, että Pohjois-Savon maakunnassa sijaitsevaan Kiuruveden kaupunkiin on kuin onkin tulossa Aamulypsy-areena. Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi jäähalli, vaan reilun 7000 asukkaan kaupungista löytyi jo valmiiksi halli, johon Aamulypsyn nimeä kantava kyltti tullaan lähipäivinä kiinnittämään.

Radio Suomipopin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin 8. maaliskuuta video, jossa Mäkilähde ja Ritokoski keskustelevat hankkeesta Kiuruveden kaupunginjohtaja Juha-Pekka Rusasen kanssa.

– Onko Juha-Pekka Rusanen tilanne se, että Kiuruvedellä todella tällä hetkellä kylttiä jo tehdään, Mäkilähde tiedusteli Rusaselta puhelimitse suorassa radiolähetyksessä.

– Kyltti on melkein jo valmis. Ei odotella kuin teidän tuloa tänne, niin silloin päästään seremonia pitämään ja jäähallin nimi muuttuu Aamulypsy-areenaksi, Rusanen vahvisti kaksikolle.

Tuukka Ritokoski on ollut kiinteä osa Aamulypsyä vuodesta 2019 alkaen.

Puhelussa paljastui, että ainakin studiossa langanpäässä ollut kaksikko, eli Juuso Mäkilähde ja Tuukka Ritokoski, ovat suuntaamassa Kiuruvedelle 12. maaliskuuta seuraamaan uuden nimikkohallinsa kotijoukkueen edesottamuksia. Rusanen kertoi, että kaupungissa odotetaan kaksikkoa paikalle innostunein mielin.

– Sovitaan nyt ainakin sen verran, että kun kerran Aamulypsy-areena on siellä nyt sitten tulossa, niin tulevana lauantaina Kiuruvedellä ainakin Juuso ja Tuke täältä näin ja katsotaan millaisella entouragella päästään liikenteeseen, Mäkilähde veisteli.

– Kyllä tämä on niin merkittävä asia Kiuruvedelle ja koko maailmalle, että kyllähän tähän täytyy niin sanotusti paukkuja pistää, Rusanen hehkutti.

Samaisessa radiolähetyksessä Mäkilähde ja Ritokoski kertoivat, että kyseisen vitsin jälkeen he saivat yhteydenottoja useista Suomen kaupungeista, mutta Kiuruvesi vei lopulta voiton.

Juuso Mäkilähde tunnetaan radion lisäksi muun muassa Selviytyjät Suomi -ohjelman juontajana.

Aiemmin muun muassa Radio Suomipopin iltapäivälähetyksistä sekä Selviytyjät Suomi -ohjelmasta tuttu Juuso Mäkilähde on tuurannut Jaajo Linnonmaata Aamulypsyn suorissa lähetyksissä tämän isyysloman ajan alkuvuodesta 2022 alkaen. Linnonmaan isyysvapaa päättyy huhtikuussa.

Tuukka Ritokoski on ollut kiinteä osa Aamulypsyä helmikuusta 2019. Hän hyppäsi lähetyksiin mukaan sen jälkeen, kun Juha Perälä lopetti ohjelmassa. Ideariihessä mukana ollutta Ilkka ”Hovimuusikko” Ihamäkeä kuullaan lähetyksissä aina säännöllisin väliajoin, usein kitaransa kera.

Radio Suomipop ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?