Maria Jungner julkaisi koskettavia kuvia isänsä, viihdelegenda Aarre Elon hautajaisista – ”Tämä on ollut kyynelten päivä”

Ylen pitkäaikainen ohjelmapäällikkö ja viihdelegenda Aarre Elo saatettiin perjantaina viimeiselle matkalleen tyttäriensä läsnä ollessa.

Maria Jungnerin isä Aarre Elo oli pitkän linjan viihdeammattilainen, joka teki pitkän uran Ylellä.

Tv-kuuluttaja Maria Jungner kertoo Instagramissa, että hänen isänsä, Yleisradion pitkäaikainen ohjelmapäällikkö Aarre Elo saatettiin viimeiselle matkalleen perjantaina. Elo kuoli 18. helmikuuta 87-vuotiaana.

Lue lisää: Viihdelegenda Aarre Elo on kuollut

Jungner julkaisi Instagramissa kaksi kuvaa isänsä hautajaisista. Niistä selviää, että Elon kaunis, valkoinen arkku laskettiin auringon hohtaessa taivaalla Hietaniemen hautausmaalle.

– Hyvästi. Tänään on ollut kyynelten päivä. Mutta myös kiitollisuuden, muistojen ja rakkaiden ystävien. Meidän kaikkien rakas isä, ukki, pappis, Arkka, Arska, Aarre siunattiin viimeiselle matkalle. Isän toiveiden mukaisesti tilaisuus oli ennemminkin ”kevyehkö ja letkeä kuin raskas ja juhlallinen”. Toivon, että onnistuimme tämän toiveen toteuttamisessa, Jungner kertoo Hietaniemen kappelista julkaistun kuvan yhteydessä.

Jungner kiittää julkaisussaan pappi Marianne Heikkilää tuesta, jota hän on tarjonnut surun hetkellä sekä kauniista sanoista isänsä hautajaisissa.

– Puhuit niin kauniisti, rehellisesti ja juuri sellaisella tavalla, josta isä olisi niin pitänyt!

Kiitoksia saavat myös hautajaisten järjestäjät ja kaikki Elon läheiset ja ystävät, jotka osallistuivat perjantain tilaisuuteen sekä Jungnerin siskot.

– Kuljimme sen yhdessä – hymyillen kyynelten läpi kaikille mahtaville muistoille, joita meillä on onneksi niin hurjan paljon.

Koskettavan kirjoituksensa lopuksi Jungner toivoo, että ihmiset muistaisivat vaikeiden aikojen keskellä sen, miten arvokas elämä on.

– Elämme järkyttäviä aikoja – tuntuu että koko maailma on tullut hulluksi. Silti, juuri tänään, haluan sanoa, että jokainen elämä on ainutlaatuinen ja arvokas. Sitä pitää suojella – rakkaudella, aina.

Suomalaisen viihteen keskushahmoihin lukeutunut Aarre Elo muodosti 1960-luvulla Jukka Virtasen ja Matti Kuuslan kanssa VEK-ryhmän, jolla oli merkittävä vaikutus suomalaisen televisioviihteen kehitykseen sen alkuaikoina.

Tunnetuin heidän ohjelmistaan oli Lumilinna-menestyskomedia, joka palkittiin vuonna 1965 Montreux’n kansainvälisillä televisiofestivaaleilla parhaana viihdeohjelmana. Sitä pidetään suomalaisen viihdeteollisuuden kansainvälisenä läpimurtona.

Maria Jungner kertoi IS:lle helmikuussa, että Elo kuoli hoitokodissa sairauskohtaukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?