Viki Eerikkilä suuteli vaimoaan kadunkulmassa, kun tuntematon mies koputti olkapäähän kesken kaiken – ventovieraalta hämmentävä kysymys

Fanin kohtaaminen on aina miellyttävä yllätys, paitsi silloin, kun se tulee äärimmäisen yksityisellä hetkellä.

Pitkän linjan radiotyöläinen Ville ”Viki” Eerikkilä, 36, tunnetaan YleX Aamun juontajana aisaparinaan Juuso ”Köpi” Kallio, 31. Yhteisten vuosien aikana kaksikko on hioutunut niin tiiviiksi yksiköksi, että monet uskovat heidän tuntevan toistensa jokaisen liikkeen.

Erään kerran Eerikkilä oli viettämässä vaimonsa kanssa romanttista vuosipäivää, joka huipentui herkkään suuteluhetkeen Helsinkiläisen kadun kulmassa. Tunnelma lässähti kuitenkin nopeasti.

– Joku herrasmies tuli koputtamaan olkapäähän ja kysyi, että missä Köpi on, kaksikko muistelee nauraen IS:n haastattelussa.

– Se on yleisin asia, mitä meiltä kysytään, että missä toinen on.

Satunnaisesta pelisilmän puutteesta huolimatta radiotähdet ovat enemmän kuin mielissään siitä, kun joku tulee juttelemaan heille kadulla. He uskovat, että fanit pitävät heitä helposti lähestyttävinä rennon ja humoristisen asenteensa vuoksi.

– Lähtökohtaisesti on aina mukavaa, kun joku tulee moikkaamaan ja yleensä me siihen kannustammekin, Köpi sanoo.

Viki ja Köpi ovat tehneet YleX:n aamuohjelmaa yhdessä jo vuodesta 2015 saakka. Sen jälkeen he siirtyivät vuodeksi NRJ-kanavalle, mutta palasivat nopeasti takaisin YleX:n taajuuksille.

Vikin ja Köpin juontama aamushow on kuulunut jo pitkään Suomen suosituimpiin radio-ohjelmiin.

Selviytyjät Suomi -ohjelmastakin tuttu Viki Eerikkilä on ollut vaimonsa Kiia Kuparisen kanssa naimisissa vuodesta 2019 saakka. Pariskunnan esikoistytär syntyi kahta vuotta myöhemmin ja on nyt seitsemän kuukauden ikäinen.

– Isyys on ihan mahtavaa, Viki hehkuttaa.

– Nyt kun tytölle on tullut vähän jo ikää, hän on oppinut hirveästi kaikkea uutta. Ne ovat hienoja hetkiä.

Lapsen kasvamisen myötä Viki kertoo oppineensa paljon myös itsestään. Oman lapsen saaminen oli 36-vuotiaalle radiojuontajalle pitkäaikainen haave.

– Olen halunnut isäksi jo pitkään ja kun homma konkretisoitui, se oli unelmien täyttymys.

Lue lisää: Suosikki­juontaja Ville ”Viki” Eerikkilästä tuli isä – julkaisi suloisen yhteis­kuvan esikois­tyttären kanssa

Radiotähtinä tunnetut Viki ja Köpi ovat tekemässä uutta aluevaltausta ryhtyessään luotsaamaan tv-kanava HBO Maxin ensimmäistä suomalaista viihdeohjelmaa. Sarja kantaa nimeä True Story Suomi ja sen kuvaukset alkavat tuota pikaa.

Kaksikko odottaa uutta työprojektia innolla.

– On ihan mahtavaa antaa ihmisille tilaisuus olla stara ja kertoa hauska juttunsa kaikille. Meidän kaikkien elämässä on ollut niitä hyviä stooreja, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi, Köpi kertoo.

Ohjelma kertoo kaikessa lyhykäisyydessään siitä, kuinka juontajat tapaavat joka jaksossa tavallisia ihmisiä ja kuulevat heidän kertomiaan tositarinoita. Siitä kapula siirtyy tutuille suomalaisnäyttelijöille, jotka herättävät tarinat henkiin.

– Tässä yhdistyvät kavereiden kesken käyty tarinankerronta sekä näyttelijöiden luoma draamallinen puoli. Katsojat pääsevät uppoutumaan molempiin, Köpi sanoo.

Lue lisää: Viki ja Köpi saivat tv-kanavalta ehdotuksen, josta oli mahdotonta kieltäytyä – tällainen on uutuussarja True Story Suomi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?