Megatähti Dua Lipa paljasti suomalaisille tutun keräilykohteensa – näky Helsinki-Vantaan lentoasemalla häkellytti

Laulaja Dua Lipa vieraili Suomessa ja osti mieluisan matkamuiston lentokentältä.

Dua Lipa on ihastunut muumimukeihin. Kuvassa laulaja keikalla Ruisrockissa vuonna 2018.

3.3.2022 15:00

Popmaailman megatähdeksi nousseella Dua Lipalla on yllättävä harrastus, joka on lukuisille suomalaisille tuttu. Laulaja nimittäin paljastaa innostuneensa muumimukeista.

Brittilaulaja Dua Lipa, 26, kertoo Financial Times -lehdessä keräilevänsä muumimukeja. Viimeksi Suomessa ollessaan hän piipahti lentokentällä Muumikaupassa ja yllättyi mukien paljoudesta. Hän olisi halunnut tyhjentää hyllyt muumimukeista.

– Minulla on valtava kokoelma mukeja. Kävin hiljattain Helsingin lentokentällä, jonka Muumikauppa oli pullollaan muumimukeja. Tuntui, että tarvitsen niistä aivan jokaisen, poptähti hehkuttaa.

– Ensimmäisen muumimukini ostin Tukholmasta, jossa olin ensimmäisellä kirjoitusreissulla.

Kuva Dua Lipan parista muumimukista löytyy tästä artikkelista. Kuvassa näkyy kaksi Muurlan emalimukia, joista toinen on Piknik-muumimuki ja toinen Talviromanssi.

Piknik-muumimuki.

Talviromanssi-muumimuki.

Dua Lipa oli Lapissa lomalla talvella 2019. Tänä kesänä hän konsertoi Helsingissä osana Future Nostalgia -kiertuettaan. Dua Lipa esiintyi edellisen kerran Suomessa vuoden 2018 Ruisrockissa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman Moomin Shopin myymäläpäällikkö Gabriella Stubb kertoi hiljattain IS:lle, että Arabian ja Muurlan muumimukit ovat suosittuja turistien keskuudessa – jopa sellaisten, jotka eivät ole koskaan kuulleetkaan muumeista. Esimerkiksi amerikkalaiset vierailijat rohkaistuvat kyselemään hahmoista enemmän juuri lentokentällä. Reissun aikana muumeja on kenties tullut vastaan siellä täällä.

– He innostuvat helposti ostamaan kirjoja ja t-paitoja. Aasialaisia turisteja ei ole niin paljon kuin ennen koronaa, mutta he ostavat paljon lahjaksi ystävilleen. Venäläiset ja ruotsalaiset taas ostavat lahjoja lapsille, Stubb kertoi.

Lue lisää: Näitä Suomi-tuotteita ulkomaalaiset himoitsevat: lintulaudasta tuli hitti

Dua Lipa on ponnahtanut vauhdilla tämän hetken suosituimpien poptähtien joukkoon.

DUA Lipa on yksi musiikkimaailman suosituimmista nuorista artisteista ja kolminkertainen Grammy-voittaja. Hänet tunnetaan hiteistään Levitating, New Rules ja Love Again.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?