Melinda French Gates, 57, kertoo ensi kertaa yllätyseronsa syistä – näin hän kommentoi Bill Gatesin syrjähyppyä

Melinda French Gates kertoo CBS:n haastattelussa, että eron jälkeen hän ei kyennyt kuin itkemään.

Melinda French Gates tunnetaan hyväntekijänä.

3.3.2022 6:45

Miljardööripari Bill Gatesin ja Melinda French Gatesin avioero viime toukokuussa tuli maailmalle suurena yllätyksenä. Parin 27 vuotta kestänyttä avioliittoa pidettiin lähes täydellisenä, vaikka kulisseissa oli kytenyt jo pitkään.

Nyt Melinda French Gates, 57, kertoo ensi kertaa eronsa taustoista CBS Morning -ohjelmassa. Torstaina Yhdysvalloissa esitettävästä keskusteluohjelmasta julkaistiin jo keskiviikkona ensimmäinen maistiainen, jolla French Gates kertoo, ettei eroon johtanut mikään yksittäinen asia.

Peoplen mukaan French Gatesilta kysyttiin ohjelman haastattelussa, mitä hän ajatteli siitä, että hänen ex-puolisollaan oli suhde työntekijäänsä 20 vuotta sitten. Peoplen mukaan Bill Gates myönsi syrjähyppynsä eronsa jälkeen.

– Uskon anteeksi antamiseen, joten ajattelin, että olimme päässeet jo joidenkin niiden asioiden yli, Melinda French Gates sanoo CBS:n ohjelmassa.

– Kyse ei ollut yhdestä hetkestä tai tietystä asiasta, joka tapahtui. Lopulta tuli vain aika, ettei siinä (avioliitossa) ollut enää tarpeeksi ja tajusin, ettei se ollut tervettä, enkä pystynyt luottamaan siihen, mitä meillä oli, hän jatkaa.

Lue lisää: Bill ja Melinda Gatesin avioliitto vaikutti täydelliseltä, mutta kulisseissa muhi erikoisia yksityiskohtia – miljardöörin käytös herättää kysymyksiä

Lehtitietojen mukaan Gatesien eroprosessi pantiin vireille jo kauan ennen itse avioeroa. Viime vuonna uutisoitiin, että Melinda otti yhteyttä asianajajiinsa vuonna 2019 järjestelläkseen asioitaan ja laittaakseen eron vireille.

Vaikka eroa tehtiin pitkään ja pari tiesi sen tapahtuvan jo kauan ennen asian julkistamista, otti se silti koville. Melina French Gates kertoo CBS:n haastattelussa, että hän tunsi välillä itsensä hyvin vihaiseksi ja että eroprosessin aikana oli päiviä, jolloin hän ei kyennyt kuin itkemään.

– Päiviä, joina vain makasin lattialla ja mietin, miten tämä voi tapahtua, miten voin nousta ja miten jatkan eteenpäin.

– Olin vihainen ja se on osa suruprosessia. Suret sitä, että menetät asian, jonka luulit olevan sinulla koko loppuelämän. Se on kivuliasta.

Lopulta French Gates selätti pahimman surun, hän alkoi toipua ja aloitti uuden vaiheen elämässään.

– Tuntuu kuin kääntäisin sivun uuteen kappaleeseen. Olen todella innoissani siitä, mitä elämällä on tarjota minulle, hän sanoo CBS Morningissa.

Viime toukokuussa julkaisemassaan eroilmoituksessa Gatesit korostivat jatkavansa hyväntekeväisyystyötään yhdessä, mutta teksti kieli myös ylitsepääsemättömistä vaikeuksista parin välillä. Sama tuli ilmi Melindan jättämistä eropapereista, joissa hän kertoi liiton olevan ”peruuttamattomasti rikki”.

Yli puolitoista vuotta kestäneen eroprosessin aikana pari sopi valtavan omaisuutensa jakamisesta, hyväntekeväisyysjärjestönsä tulevaisuudesta ja perhe-elämänsä jatkosta. Gateseilla on kolme aikuista lasta, tyttäret Jennifer, 25, ja Phoebe, 19, ja poika Rory, 22.

Gatesien yli kolme vuosikymmentä kestänyt rakkaus alkoi työpaikkaromanssista, kun Texasista kotoisin ollut Melinda French, 23, sai työn Microsoftilta ja Bill Gates iski silmänsä häneen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?