Monia Vladimir Putinin tunnettuja ystäviä yhdistävät esimerkiksi toimintaelokuvat, kamppailulajit ja korostettu miehekkyys.

Putin onnistui kokoamaan itselleen rikkaista ja kuuluisista ihailijakerhon – Hollywood-näyttelijän kirjoitus paljastaa, että osa on nyt huomannut virheensä

Vladimir Putinin seurassa ovat viihtyneet muun muassa toimintatähdet.


2.3.2022 18:53

Steven Seagal ja Putin ovat edustaneet yhdessä muun muassa urheiluareena avajaisissa.

Steven Seagal

80-luvulla uransa huipulla ollut toimintatähti Steven Seagal tunnetaan yhtenä Vladimir Putinin läheisimmistä julkkisystävistä. Seagal sai vuonna 2016 Venäjän kansalaisuuden ja on sen jälkeen esiintynyt muun muassa ”humanitääristen asioiden lähettiläänä Yhdysvaltoihin”.

Seagal tuki vuonna 2014 avoimesti Krimin valtausta ja sai vuonna 2017 porttikiellon Ukrainaan. Hän on kutsunut Putinia ”yhdeksi suurista elossa olevista maailmanjohtajista”. Vuonna 2017 Seagal pauhasi britti-tv:ssä väitteistä, että Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin ja Donald Trumpin voittoon.

– Jos joku luulee, että Putinilla oli mitään tekemistä vaalituloksen kanssa tai että venäläisillä on edes sellaista teknologiaa, se on vain tyhmää.

Seagal intoutui kommentoimaan tuoreinta Venäjän hyökkäystä Fox News Digitalille kutsumalla Venäjää ja Ukrainaan ”yhdeksi perheeksi”. Samalla hän toisti Venäjän propagandaa ja vieritti sodasta syytä ulkovalloille.

– Useimmilla meistä on ystäviä ja perhettä sekä Ukrainassa että Venäjällä. Pidän molempia maita yhtenä perheenä ja uskon todella, että jokin ulkopuolinen taho käyttää suuria summia rahaa propagandaan provosoidakseen näitä kahta maata toisiaan vastaan.

– Rukoilen, että maat päätyvät myönteiseen, rauhanomaiseen päätökseen, jossa voimme elää ja kukoistaa yhdessä rauhassa, Seagal runoili.

Venäjän lähettiläänä Seagal vieraili viime vuonna muun muassa Venezuelassa ja lahjoitti maan presidentille Nicolas Madurolle samurai-miekan.

Gerard Depardieu lähti ovet paukkuen Ranskasta protestoidakseen rikkaiden veronkorotuksia. Venäjällä hänet toivotettiin tervetulleeksi.

Gerard Depardieu

Yksi Putinin pr-ystävistä, ranskalaisnäyttelijä Gerard Depardieu vaikuttaa kääntäneen kelkkansa viime päivien tapahtumien vuoksi.

Verokiistan takia Venäjälle vuonna 2013 loikannut näyttelijälegenda kutsui uutistoimisto AFP:n puhelinhaastattelussa Ukrainaa ja Venäjää veljeskansoiksi.

– Vastustan tätä veljessotaa. Sanon: lopettakaa aseiden käyttö ja neuvotelkaa, Depardieu totesi.

Vielä helmikuussa, kun tilanne oli kiristymässä, Depardieu julkaisi ranskalaislehtien mukaan Instagramissa itsestään kuvan Putinin kanssa saatteella ”ystävyys”, mutta nyt kuva on poistunut. Tuolloin hän myös vaati Ranskan tv:ssä ”jättämään Vladimir rauhaan”.

Gerard Depardieuta ja Vladimir Putinia esittävät hahmot Nizzassa järjestetyssä paraatissa 2019.

Vajaat 10 vuotta sitten Putin lahjoitti Depardieulle maan kansalaisuuden suuren julkisuuden saattelemana ja kestitsi tätä illallisella. Vastineeksi Depardieu vuodatti ylistyssanoja Putinista.

– Sanon, mitä ajattelen Putinista. Venäjän kansa tarvitsee juuri tällaisen henkilön – jonkun jolla on venäläinen luonne. Putin yrittää vain palauttaa hieman arvokuutta ihmisille.

Ukraina asetti ranskalaislegendan mustalle listalleen jo vuonna 2015, kun hän kieltäytyi tunnustamasta maan itsenäisyyttä. Virallista syytä tälle ei annettu, mutta hallinto oli aiemmin nimennyt Depardieun ja muita venäläismyönteisiä kansanvälisiä tähtiä ”kansalliseksi turvallisuusuhaksi”, joiden elokuvat olisi syytä kieltää.

Machotappelija Conor McGregoria Putinin tyyli on miellyttänyt.

Conor McGregor

Railakkaan irlantilaisen vapaaottelutähden Conor McGregor vanha kohtaaminen Putinin kanssa on noussut uudelleen esiin Ukrainan sodan alkamisen seurauksena.

McGregor kaulaili Putinia jalkapallon MM-kisojen finaalissa Moskovassa vuonna 2018.

Parivaljakko kätteli ja poseerasi kuvia varten, mutta tilanne keskeytyi, kun Putinin turvamiehet pistivät McGregorin lopettamaan liian tuttavallisen käytöksen.

Putin teki kuitenkin vaikutukseen machoilevaan vapaaottelijaan.

– Tänään minut kutsuttiin finaaliin Venäjän presidentin Vladimir Putinin vieraaksi. tämä mies on yksi aikamme suurista johtajista ja oli kunnia osallistua moiseen merkkitapahtumaan hänen vierellään. Tämä päivä oli kunnia minulle herra Putin. Kiitos ja onnittelut erinomaisista MM-kisoista, McGregor vuodatti sosiaalisessa mediassa.

Paikalla oli myös McGregorin tuolloinen kilpakumppani, sittemmin uransa lopettanut Khabib Nurmagomedov, joka tuhahti ettei kiinnosta, kun häneltä kysyttiin näkemystä vastustajan selfie-kaveriin.

– Etkö kunnioita presidenttiäsi Vladimir Putinia? Rotta, McGregor tylytti takaisin.

Ukrainan sotaan McGregor ei ole ottanut kantaa, vaan tähden sosiaalisessa mediassa on näkynyt viime aikoina lähinnä lomakuvia Bahamalta sekä hauskapitoa baarissa.

Putinin mieltymys urheiluun ja urheilupiireihin tiedetään. Bernie Ecclestone on yksi presidentin kanssa hyvissä väleissä olevista urheilujohtajista.

Bernie Ecclestone

Perjantaina eli päivä Ukrainan hyökkäyksen alkamisen jälkeen entinen F1-pomo, miljardööri Bernie Ecclestone osallistui Times Radion haastatteluun, jossa hän kuvaili Putinia ”kunnialliseksi” mieheksi.

– Mielestäni hän on hyvin suora ja kunniallinen ihminen. Hän teki juuri niin kuin oli luvannut ilman mitään muttia, Ecclestone kuvaili kokemuksiaan Putinin kanssa.

Ecclestone on luonnehtinut Putinia ”hyväksi tyypiksi”.

F1-pomo on kehunut Putinia useaan otteeseen vuosien varrella: kolme vuotta sitten Ecclestone toivoi, että Putin ”johtaisi Eurooppaa”, sillä hän on ”hyvä tyyppi”. Kaksikko solmi aikoinaan vuonna 2014 diilin, jonka seurauksena Venäjän F1-kisa pääsi formulakalenteriin. Ecclestonelta kysyttiin nytkin formulakisojen jatkosta Venäjällä.

– Se riippuu mielestäni paljon tilanteesta Ukrainan ja Venäjän välillä. Jos Venäjällä ajetaan kisa, sillä ei ole merkitystä millekään muulle, mitä tapahtuu maailmassa.

– Varmaankin se on kisaan liittyvien ihmisten päätettävissä, sillä ehkä muut ajattelevat, että se (sota) oli Venäjältä oikea teko. Miten kukaan muun voi tuomita tarkalleen, mitä tapahtuu tänään?

Mickey Rourke pukeutui aikoinaan Putinin fanipaitaan. Nyt tunteet ovat keikahtaneet Ukrainan puolelle.

Mickey Rourke

Monessa kohussa keitetty näyttelijä Mickey Rourke kohautti jonottamalla Putinin kuvalla varustettua t-paitaa moskovalaisessa tavaratalossa vuonna 2014.

– Jos en pitäisi hänestä, en ostaisi paitaa, uskokaa pois. Olen tavannut hänet muutaman kerran ja hän oli todellinen herrasmies, erittäin viileä tavallinen jätkä, joka katsoi minua suoraan silmiin minusta hän on hyvä tyyppi. Muuten en käyttäisi tätä t-paitaa, Rourke perusteli Sky Newsin mukaan.

Rourke antoi ymmärtää, että osa lämpimistä tunteista saattoi liittyä siihen, että hänellä oli venäläinen tyttöystävä. Rourke alkoi seurustella itseään 34 vuotta nuoremman venäläismalli Anastassija Makarenkon kanssa vuonna 2009 ja pari on tiettävästi edelleen yhdessä.

– Minulle kyse on perheestä. En välitä paskaakaan politiikasta. Se ei ole minun aluettani, Rourke totesi tuolloin.

Nyt mielipide tuntuu muuttuneen. Rourke on viime päivinä julkaissut Instagramissaan viestejä muun muassa Ukrainan politiikassa nykyään vaikuttavalle raskaan sarjan nyrkkeilijämestarille Vladimir Klitshkolle sekä nyrkkeilijä Aleksandr Usykille, jonka päätöstä taistella Ukrainan puolesta hän ylistää.

Lue lisää: Venäläistaustainen Salatut elämät -tähti täräytti suorat sanat Ukrainan tilanteesta – muistuttaa ihmisiä unohtuneesta seikasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?