Netflixin Tinder-huijari Simon Leviev joutuu seuraavaksi oikeuteen nimestään – Levievin kuuluisan timanttiperheen tytär ärähti: ”Aiomme saada hänet vastaamaan teoistaan”

Haasteessa todetaan Simon Levievin ”pettäneen, huijanneen ja satuttaneen naisia, miehiä ja yrityksiä ympäri maailmaa”.

Shimon Yehuda Hayut tekeytyi timanttisuvun pojaksi ja huijasi ihmisiä ympäri maailmaa.

UUSI Netflix-dokumentti Tinder-huijarin jäljillä avaa suomalaisnaisiakin huijanneen kansainvälisen Tinder-auervaaran tapausta.

Israelilainen Simon Leviev, oikealta nimeltään Shimon Yehuda Hayut, oli uutisotsikoissa helmikuussa 2019. Laajan selvityksen aiheesta tehnyt norjalaislehti VG uutisoi tuolloin pohjoismaisten naisten menettäneen miehelle suuria summia rahaa. VG:n selvityksen mukaan miehen epäiltiin huijanneen rahaa useilta naisilta, joihin hän oli tutustunut deittisovellus Tinderissä.

Lue lisää: Netflix-hittidokumentin Tinder-huijari vedätti suomalaisnaisiakin – aikoo nyt tähdeksi Hollywoodiin

Lue lisää: Suomalaisnaisiakin petkuttanut Tinder-huijari antoi ensimmäisen haastattelunsa Netflixin hittidokumentin jälkeen – mukaan pölähti uusi mallirakas

LEVIEV esiintyi Tinderissä ainakin timanttimiljonäärinä, ja uskotteli kohteilleen olevansa venäläis-israelilaisen timanttimoguli Lev Levievin poika.

Leviev avasi ensimmäisen lippulaivakauppansa Lontooseen vuonna 2006. Sillä on luksusliikkeitä ympäri maailmaa. Yritys kertoo nettisivuillaan olevansa yksi maailman suurimmista timanttien valmistajista, ja yksi suurimmista yksityisistä timanttien leikkaajista ja kiillottajista.

Nyt miehen toimintaan on oikeusteitse puuttumassa myös oikea oikeat Levievit.

Lue lisää: Mies kertoi lempinimekseen Simon ja antoi numeronsa – Tinder-huijarin suomalaisuhri kertoo, kuinka tapaaminen lomamatkalla muutti koko elämän

People-lehden käsiinsä saamien oikeuden asiakirjojen mukaan Lev Leviev ja hänen perheensä on nostanut Tel Avivissa kanteen Hayutia vastaan ja toteaa miehen ”rikastuneen epäoikeudenmukaisesti käyttämällä heidän sukunimeään”.

– Simon Leviev on pitkään esiintynyt valheellisesti Lev Levievin poikana ja kerännyt lukuisia materiaalisia etuja itselleen, haasteessa todetaan.

– Hän on vääristellyt asioita ja väittänyt olevan Levievin perheen jäsen. Hän on myös väittänyt, että perheemme maksaa kaikki hänen kustannuksensa.

Chagit Leviev, Lev Levievin tytär toteaa Peoplelle toimittamassaan lausunnossa:

– Identiteettipetoksella Hayut on käyttänyt hyväkseen perheemme nimeä. Hänellä ei ole mitään tekemistä perheemme tai yrityksemme kanssa. Nyt nostettu kanne on vasta ensimmäinen askel monien joukossa, sillä aiomme saada hänet oikeuden eteen vastaamaan teoistaan ja saamaan ansaitsemansa rangaistuksen.

Hayut ei ole ainakaan vielä vastannut Levievin haasteeseen.

Lue lisää: Netflixin Tinder-huijarin autonkuljettaja puhuu suunsa puhtaaksi – oli autuaan tietämätön massiivisista huijauksista: "Tunnen olevani sika"

Lue lisää: Tinder-huijari Simon vei naisilta miljoonia uskomattomilla tarinoillaan Suomessa ja ympäri maailmaa – kuvat näyttävät, millaista elämää hän elää nyt

People-lehden mukaan Hayut olisi huijannut ihmisiltä ympäri maailmaa jopa 9 miljoonaa euroa.

Hayut todettiin syylliseksi petoksiin, varkauteen ja väärennöksiin ja hän sai 15 kuukauden mittaisen vankilatuomion vuonna 2019. Mies kuitenkin vapautettiin viisi kuukautta myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?