Olli Hermanin, 38, maailma pysähtyi, kun hänen ja Tytti-puolison esikoispoika syntyi – paljastaa, mikä yllätti heti kättelyssä

Muusikko Olli Hermanista tuli vajaat kaksi viikkoa sitten isä ja nyt hän on onnensa kukkuloilla.

Olli Hermanista tuli isä vajaat kaksi viikkoa sitten. Uusi elämäntilanne on tuonut rokkarin elämään valtavan onnen tunteen.

28.2.2022 18:36

Reckless Love -yhtyeestä tunnettu rokkari Olli Herman, 38, on yksi Myyrä-sarjan maanantaina julkistetun uuden tuotantokauden kilpailijoista.

Sarjassa kilpailijoiden tehtävänä on selvittää kuka on myyrä samalla, kun myyrä yrittää sabotoida pelin ja jokaisessa jaksossa nähtäviä älykkyyttä, fyysistä kuntoa ja nokkeluutta vaativia tehtäviä.

Lue lisää: Tässä ovat Myyrä-ohjelman uudet tähdet! Markus Pöyhönen, Veeti Kallio, Sabina Särkkä, Ilona Chevakova...

Olli Herman kokee, että hänen vahvuutensa Myyrässä on se, että hän on luonnostaan hymyilevä, puhelias ja hyväntuulinen. Hän juttelee mielellään asiasta kuin asiasta ja se voi sekä herättää epäilyksiä että peittää totuuden. Myös valehteleminen onnistuu rokkarilta tarvittaessa.

– Olen hyvä kertomaan puolitotuuksia, Herman kehaisee.

– Osaan myös käyttäytyä mahdollisimman epäilyttävästi. Hymyilen luonnostani koko ajan ja jo se luo ylleni epäilyksen varjon. Kun joku kyselee minulta ihan mitä tahansa, minua naurattaa ja se voi herättää epäilyksiä ja vaikuttaa esittämiseltä.

Herman uskoo, että hänen etunsa Myyrässä on myös se, että hän on hyvä ihmistuntija – ainakin välillä.

– Väittäisin että olen hyvä lukemaan ihmisiä, mutta läheiseni sanoisivat, että en ole. Luen ihmisiä paljon, mutta usein se aivan pieleen. Teen mielelläni päätelmiä, mutta ne saattavat mennä aivan metsään.

Olli Hermanin lisäksi Myyrässä kilpailevat Ilona Chevakova (ylärivi vas.), Pia Penttala, Markus Pöyhönen, Sabina Särkkä, Ilona Ylikorpi, Miska Haakana (alarivi vas.), Pete Lattu ja Uniikki. Mukana on myös Veeti Kallio, joka ei päässyt ohjelman lehdistötilaisuuteen.

Myyrä-sarjan kuvausten aikaan Hermanilla oli takana raskaita aikoja. Hän kertoo, että vuosi 2021 oli hänelle äärimmäisen vaikea ja se söi muun muassa hänen treeni- ja työmotivaatiotaan ja veti mielen mustaksi.

– Viime vuosi oli aivan kammottava vuosi monellakin tavalla. Oli todella, todella rankkaa. Alkuvuodesta sain kuulla, että menetin ystäväni, Herman kertoo.

Hermanin hyvä ystävä, kitaristi ja laulaja Alexi Laiho kuoli vuoden 2020 lopussa ja uutinen rocktähden kuolemasta levisi vuodenvaihteessa. Pitkäaikaisen ystävän ja bändikaverin menettäminen oli Hermanille vaikea paikka.

– Se iski kovaa, hän myöntää.

Tällä hetkellä Hermanilla menee huomattavasti paremmin. Hän sai viime kesänä kuulla saavansa ensimmäisen lapsensa ja nyt hän on ollut isä 11 päivää. Hermanin ja hänen Tytti-puolisonsa poika syntyi 17. helmikuuta.

– Isäksi tuleminen on ylivoivaisesti ihanin kokemus, mitä elämässäni on vastaan tullut. Olen päässyt kokemaan aika paljon, mutta ei tuota voi verrata mihinkään. Se veti ihan sanattomaksi.

Lue lisää: Olli Hermanin ja Tytti-puolison esikois­lapsi syntyi: Herkkä video pienestä kääröstä julki

Olli Herman ikävöi vastasyntynyttä poikaansa koko ajan.

Hermanin mukaan perhe-elämä on lähtenyt käyntiin hyvin. Tällä hetkellä rokkarin arki on hyvin tavallista vauva-arkea vastasyntyneen kanssa vähine yöunineen ja vaipanvaihtoineen. Herman kutsuu poikaansa toistaiseksi Baby Hermaniksi, sillä virallista nimeä ei vielä ole annettu. Isovanhemmat puolestaan kutsuvat perheen uutta tulokasta pikku-Hermanniksi.

Yllättävintä isyydessä on ollut Hermanille se, miten nopeasti ja voimakkaasti rakkaus omaa lastaan kohtaan leimahti.

– Kun näki oman lapsensa, tuli silmänräpäyksessä rakastuminen siihen toiseen ihmiseen. Ei sitä pysty mitenkään odottamaan, vaikka kuinka kuulisi etukäteen kaikkia kliseitä. Se oli todella outo ja emotionaalinen yllätys, miten se todellisuudessa menee.

Hermanin mukaan isyys menee nyt kaiken muun edelle. Hän kertoo ikävöivänsä poikaansa jatkuvasti ja pitävänsä puhelimensa lähellä, jotta voi tarvittaessa olla yhteydessä kotiin.

– Siitä hetkestä lähtien, kun hänet näki, häntä alkoi ikävöidä joka ikinen hetki. Yhtäkkiä tuli maailmaan joku tyyppi, josta tulee sun elämän keskipiste.

Perhe-elämän lisäksi Herman odottaa tulevaisuudelta bändinsä paluuta. Reckless Love julkaisee 25. maaliskuuta ensimmäisen levynsä kuuteen vuoteen ja kesällä on edessä parikymmentä festarikeikkaa. Bändi pääsi hiljattain esille myös HBO:n Peacemaker-jättisarjassa, jossa on kuultu muutakin suomalaista musiikkia.

Syksyllä Reckless Loven on tarkoitus lähteä Euroopan-kiertueelle ja ensi vuonna on vuorossa keikkoja Etelä- ja Pohjois-Amerikassa.

– Näyttää siltä, että pääsen ikävöimään poikaani todella paljon. Kun katson keikkakalenteria, niin alkaa jo vähän hirvittää, Herman myöntää nauraen.

– Voi olla, että poika pääsee jossain vaiheessa pyörimään lavojen taakse. Kyllä siinä karisee nopeasti esiripun takainen mystiikka, kun faijan ammatti on tällainen.

Herman kertoo olevansa äärimmäinen onnellinen siitä, että hän pääsee taas keikkailemaan bändinsä kanssa ja että hänen elämä vaikuttaa nyt valoisammalta kuin pitkään aikaan.

– Ratsastan onnellisuusaallon harjalla tällä hetkellä. En tiedä, onko tässä takana vauvahormonit vai mikä, mutta kaikki tuntuu tosi hyvältä.

Myyrä MTV3-kanavalla sunnuntaisin klo 21.00 3. huhtikuuta alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?