HBO:n hittisarjan päätösjakso järkyttää – traaginen loppuratkaisu sai fanit suunniltaan

Artikkeli sisältää juonipaljastuksia HBO:n ja HBO Maxin hittisarjasta Euphoria.

Zendaya esittää Euphoria-sarjan yhtä pääosaa.

28.2.2022 21:39

Huom! Artikkeli sisältää juonipaljastuksia! Älä lue pidemmälle, jos et halua tietää viimeisimpiä juonenkäänteitä!

Tämän hetken ykkösdraaman, HBO:n ja HBO Maxin Euphorian toisen kauden päätösjakso herättää katsojissa raivoa, sillä yksi sarjan lempihahmoista saa jaksossa surmansa, kertoo muun muassa Eonline.

Päätösjaksossa nähdään loppuun toiseksi viimeisessä jaksossa alkanut Lexin (Maude Apatow) kohunäytelmä ja Rue (Zendaya Coleman) yrittämässä päästä kuiville huumeista ja korjaamassa ihmissuhteitaan. Kaikista eniten katsojia kuitenkin kohauttaa Ashin (Javon Waltay) kohtalo hänen yrittäessään auttaa lempeää huumediileri Fezcoa (Angus Cloud). Vasta varhaisteini-ikäinen Ashtray ”Ash” asuu Fezcon kanssa, ja he ovat kuin veljiä pyörittäessään huumekauppaa.

Ashtrayta esittää Javon Walton.

Fezcon pettänyt, Ashin ja Fezcon ystävä Custer (Tyler Chase) tulee Fezcon ja Ashin asuntoon ja valmistelee poliisien saapumista pidättämään Fezcon, mutta Ash vetäisee hihastaan veitsen ja tappaa Custerin. Ash ei kuitenkaan tiedä, että Custer on asentanut mikrofonin asuntoon. Poliisien erikoisryhmä ryntää asuntoon ja alkaa väkivaltainen tapahtumaketju, jossa asunto täyttyy luodinrei’istä, yhden osuessa myös Fezcoon.

Lopulta Ash, joka on sarjassa vasta lapsi, saa surmansa, sillä hän ei suostu antautumaan poliiseille. Fanit eivät olleet sarjan luojan Sam Levinsonin päätöksestä iloisia, ja Twitter täyttyi nopeasti surullisista, meemien rikastamista päivityksistä.

Ash asuu huumediileri Fezcon (Angus Cloud) kanssa.

– Kaikkien tunteet, kun he katsovat uutta jaksoa, eräs fani twiittasi liittäen mukaan meemikuvan itkevistä kasvoista.

– Kaikki toivottivat iloista Euphoria-päivää, mutta tässä ei ole mitään hauskaa, kommentoi toinen.

– Minä samalla, kun katsoin punaisen tähtäyspisteen kulkevan Ashtrayn vartaloa pitkin, eräs fani twiittasi liittäen kommenttiinsa meemin ”huutavasta” koirasta.

– Tässä minä Sam Levinsonin kotona käskemässä häntä kirjoittaa Ashin ja Fezin kohtaus uudestaan, eräs totesi liittäen mukaan kuvan sarjasta.

Osasta päätösjakson kohtauksista oltiin kuitenkin myös iloisia. Cassie (Sydney Sweeney) ja Maddie (Alexa Demie) ottivat jaksossa totaalisesti yhteen kesken Lexin kohauttavan näytelmän, ja Nate (Jacob Elordi) teki ehkäpä ensimmäisen hyvän tekonsa ja ilmoitti isästään Calista (Eric Dane) poliisille. Cal harrasti sarjassa aiemmin seksiä alaikäisen Julesin (Hunter Schafer) kanssa ja kuvasi kaikki seksikertansa toisen osapuolen tietämättä. Kaiken kaikkiaan sarjan päätösjakso on herättänyt paljon tunteita.

Elle-lehden mukaan yksi HBO:n suosituimmista sarjoista saa kuitenkin myös jatkoa.

– Sam, Zendaya ja koko Euphorian tuotanto ovat vieneet toisen kauden uskomattomiin saavutuksiin. Emme voi olla kiitollisempia siitä, että tulemme työskentelemään tämän lahjakkaan tiimin kanssa tulevalla sarjan kolmannella kaudella, HBO-ohjelmiston varatoimitusjohtaja Francesca Orsi toteaa tiedotteessa.

Lue lisää: Tämän hetken puhutuin hittisarja teinien elämästä alkaa rajulla seksikohtauksella ja hurjempaa seuraa – "Olen varma, että osa on kauhuissaan"

HBO:N ja HBO Maxin uusin hittisarja, Euphoria, rikkoi uudella kaudellaan HBO:n katsojaennätyksiä: toisen kauden ensimmäistä jaksoa katsoi jopa 2,4 miljoonaa ihmistä, kertoi aiemmin Variety-lehti.

Katseluluvut nousivat Varietyn mukaan yhdeksän kertaa korkeammiksi kuin ensimmäisen kauden ensi-illassa, ja neljä kertaa suuremmiksi kuin ensimmäisen kauden finaalijaksossa.

Tv-sarja kertoo East Highlandissa asuvista amerikkalaisteineistä, jotka bilettävät, juovat, käyttävät huumeita, harrastavat seksiä ja yrittävät löytää rakkautta. Sarjassa seurataan muutaman päähahmon elämää parisuhteiden, seksikokeilujen, traumojen ja addiktioiden ympäröimänä, ja sarjaa on myös kuvailtu keskustelupalstoilla brittiläisen Skins-teinisarjan (2007–2013) seuraajaksi.

Sarjaa on kuitenkin kritisoitu sen väkivaltaisesta ja paikoin ahdistavasta sisällöstä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?