Ukrainalainen missitähti ilmoitti tukevansa kotimaataan sodassa Venäjää vastaan – julkaisi kuvan taisteluvarusteissa

Mediat uutisoivat ukrainalaisesta missitähdestä, joka tarttui aseeseen.

28.2.2022 10:58

Missikisoista tuttu ukrainalainen Anastasia Lenna on kertonut tukevansa maataan sodassa Venäjää vastaan, muun muassa New York Post ja London Evening Standard -lehti uutisoivat.

Anastasia Lenna edusti Ukrainaa vuonna 2015 Miss Grand International -kauneuskilpailussa. Nyt hän on julistanut Instagramissa puolustavansa kotimaataan. Hän julkaisi Instagramissa kuvan taisteluvarusteissa.

– Jokainen, joka ylittää Ukrainan rajan tunkeutumistarkoituksessa, tapetaan! hän sanoi Instagramin Stories-osiossa lauantaina medioiden mukaan.

Hän myös kutsui Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskiä "todelliseksi ja vahvaksi johtajaksi".

Instagramin tarinat-osiossa kuvatulla videolla näkyy, kun Lenna harjoittelee ampumaradalla aseen kanssa.

Sodan käynnistymisen jälkeen Lenna on kehottanut Instagram-tilillään ihmisiä tukemaan ja tekemään lahjoituksia Ukrainan asevoimille.

Toistaiseksi ei ole vahvistettu, että Lenna olisi jo osallistunut taistelujoukkoihin. Kyseessä saattoi olla kannustukseen tarkoitettu postaus.

Ukraina on kannustanut kansalaisiaan vastarintaan, ja vapaaehtoisille on jaettu aseita.

– Ei ole väliä, onko käytössänne aseita ja ammuksia, vai ei. Käyttäkää kaikkia mahdollisia tapoja taistellaksenne, puolustusvoimista on kehotettu BBC:n mukaan.

Ihmisiä on muun muassa ohjeistettu kaatamaan puita liikkumisen vaikeuttamiseksi, käyttämään kotitekoisia palopommeja, tuhoamaan keskeisiä matkakeskuksia, toimimaan iltahämärässä ja poistamaan liikennemerkkejä.

Artikkelin otsikkoa muokattu 28.2. klo 11.30 ja tarkennettu, ettei mallin liittymisestä taistelujoukkoihin ole vahvistettua tietoa.

Lue lisää: Kansanedustajat vaativat aseiden vientiä Ukrainaan – Orpo: ”Selvittämisen aika on nyt ohi”

Lue lisää: Ukraina kannustaa kansalaisiaan vasta­rintaan – tällaisia ohjeita siviileille annetaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?