Hollywoodin tähtiparilta koskettava päivitys: haluavat auttaa Ukrainan pakolaisia muhkealla summalla

Venäjän hyökkääminen Ukrainaan on saanut ukrainalaiset pakenemaan kodeistaan.

Ryan Reynolds ja Blake Lively haluavat auttaa ukrainalaisia.

28.2.2022 15:17

Näyttelijät ja aviopari Blake Lively ja Ryan Reynolds aikovat lahjoittaa People-lehden mukaan parhaimmillaan jopa miljoona dollaria eli noin 880 000 euroa Ukrainan pakolaisten hyväksi.

Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan torstaina 24. helmikuuta ja miljoonat ukrainalaiset pakenevat parhaillaan kodeistaan. Ihmiset ympäri maailmaa ovat protestoineet Venäjän toimia vastaan, ja useat julkisuuden henkilöt ovat ottaneet tilanteeseen kantaa.

Reynolds vastasi pakolaisjärjestön twiittiin ja julkaisi samassa yhteydessä kirjoituksen, jossa hän kannustaa ihmisiä lahjoittamaan rahaa. Hän kertoo heidän osallistuvan talkoisiin yhtä lailla.

– 48 tunnissa lukemattomat ukrainalaiset ovat pakotettu pakenemaan kodeistaan naapurimaihin, Reynolds kirjoittaa twiitissään.

– He tarvitsevat suojaa. Kun lahjoitatte, me tuplaamme summan miljoonaan euroon asti, Reynolds lupaa.

Lue lisää: Tämä on tilanne Kiovassa kello 18

Myös Blake Lively julkaisi Instagramissa samanlaisen ilmoituksen.

Ryan Reynolds ja Blake Lively ovat yksi rakastetuin yhdysvaltalainen näyttelijäpariskunta. He menivät naimisiin syyskuussa 2012, ja pariskunnan esikoistytär James syntyi joulukuussa 2014. Sittemmin heidän perheensä on täydentynyt kahdelle tyttärellä: nyt 5-vuotiaalla Inezillä ja lokakuussa kolme vuotta täyttävällä Bettyllä.

Ryan Reynolds ja Blake Lively ovat yksi Hollywoodin rakastetuimmista pareista.

Lue lisää: Kommentti: Nuoren äidin tuskainen huuto Ukrainan ja Slovakian rajalla tiivisti sodan kaaoksen

Lue lisää: Putin määräsi ydin­ase­joukot korkeaan valmius­tilaan – asian­tuntija arvioi, mistä on kyse

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kestänyt nyt neljä päivää.

Osa sotaa pakenevista ukrainalaisista jää vielä turvallisina pidetyille seuduille ystäviensä tai sukulaistensa luokse, sadattuhannet pyrkivät maasta kokonaan pois. Teillä käy ympäri vuorokauden tasainen liikennevirta kohti länttä, ja ilmaiset evakkojunat ovat äärimmilleen täynnä.

Pakolaisten hyökyaalto on lamauttanut rajat: pahin on tilanne Puolan rajalla, jolta kerrotaan tarinoita kaksi yötä jonossa viettäneistä perheistä.

Huhut kertoivat vielä perjantaina, että Slovakian rajalla tilanne olisi siedettävä. Lauantai-iltapäivänä sielläkin vallitsi kaaos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?