The Rasmus ja Blind Channel viettivät "bileillan" ennen UMK-finaalia – viisumenestyjällä oli taskussaan yksi vinkki finaaliin

The Rasmus kertoo fanien odottaneen kuumeisesti heidän hakevan euroviisuihin. Yhtye kommentoi myös Ukrainan tilannetta.

Lauri Ylönen puhui UMK-finaalia edeltävässä haastattelussa myös Ukrainan sodasta.

Kansainvälistäkin menestystä niittänyt The Rasmus havittelee tänään euroviisupaikkaa UMK:ssa. Innostusta huokuva yhtye saapui median eteen ennen illan suoraa lähetystä.

Bändi kertoi erikoisesta kohtaamisestaan Blind Channelin kanssa juuri ennen kutkuttavaa finaalipäivää. Bändit tapasivat toisensa ja järjestivät faneilleen yhteisen Instagram-livelähetyksen perjantai-iltana.

– Se tapahtui erään yllättävän kohtaamisen kautta, kun heitin joskus Blind Channelille, että sitten kun ollaan samaan aikaan Turussa, tehdään jotain siistiä, The Rasmus taustoitti.

– Oli kiva pikku bileilta. Meillä meni harjoitukset niin pitkään, että kunnon bileet piti aluksi järjestää hotellilla, mutta lopulta päädyttiinkin pitämään ne täällä Logomolla. Oli hauskaa ja tosi nastoja tyyppejä!

The Rasmus kertoo saaneensa viime vuonna kuudenneksi viisuissa sijoittuneelta yhtyeeltä tukea ja kannustusta sekä yhden ytimekkään neuvon.

– Saimme vinkin, että vetäkää täysillä, The Rasmus paljastaa.

Kansainvälisestikin megasuosioon yltänyt The Rasmus on yksi Uuden musiikin kilpailun ennakkosuosikeista.

Jezebel-kappaleella kisaava The Rasmus sai hiljattain uuden vahvistuksen bändiinsä, Tiktakin Empun eli Emilia Suhosen. Tänään UMK-finaalissa Emppu pääsee esiintymään ensimmäistä kertaa liveyleisölle The Rasmuksen riveissä.

– Tämä on tällä kokoonpanolla ensimmäinen keikka, aika hyvä fiilis, Emppu hehkutti.

Yhtyeen show’ssa keneltäkään ei tule jäämään huomaamatta, kun Lauri Ylönen heittää suuren takkinsa ja jatkaa esitystä ilman paitaa. Laulajalta kysyttiin hänen treenirutiineistaan, mihin Ylönen tokaisi, ettei hän ole voinut mennä salille välttääkseen altistumisen ennen finaalia.

– Olemme olleet koronan takia eristyksissä, Ylönen kertoi.

Yhtyeen mukaan sekä suomalaiset että kansainväliset fanit ovat odottaneet kuumeisesti pääsevänsä näkemään The Rasmuksen euroviisuissa. Bändi alleviivaa luottavansa omaan energiaansa, jolla he uskovat pärjäävänsä UMK-finaalissa.

– Monet odottavat näkevänsä meidät viisuissa, joten mielestämme olemme hyvä vaihtoehto Italiaan!

UMK-finaalin ulkopuolella maailmalla seurataan Ukrainan synkkää tilannetta. Bändiltä kysyttiin, miten he pystyvät keskittymään illan esitykseen.

– Tämä on kova paikka ja tuntuu väärältä. Eilen hotellihuoneessa seurasin mielenosoituksia. Meinaa nytkin tulla itku, Ylönen kommentoi tunteikkaana.

– Tämä on tärkeä kysymys, ja mietimme sitä jatkuvasti. Harmittaa todella paljon ja on ollut todella tunteellista. Tässä tilanteessa kannattaa tehdä omaa juttuaan niin hyvin kuin osaa ja laittaa koko sydän mukaan. Silloin maailmasta saattaa tulla hieman parempi paikka, yhtye summaa

Lue lisää: Tältä näyttävät kauan odotetut UMK-esitykset: Hurja pyroshow, paljasta pintaa, liikkuvia lavasteita…

Suomen euroviisuedustaja selviää lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi ja Yle X3M -radiokanavilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?