Tamperelainen Tino, 18, päätyi luksusmerkki Guccin malliksi – kertoo nyt uskomattomista tapahtumista, jotka veivät hänet Milanon muotiviikoille

Tino Leppäsellä ei ollut aiempaa kokemusta mallintöistä, kun hän nousi koko maailman tunteman italialaismerkin näytöslavalle.

Tino Leppänen on ollut kiinnostunut muodista ja pukeutumisesta jo pitkään.

28.2.2022 6:52

Vielä pari kuukautta sitten tamperelainen Tino Leppänen, 18, ei osannut kuvitella, mihin elämä hänet piakkoin kuljettaisi. Vaikka vaatteet ja muoti olivat kiehtoneet nuorta miestä jo pitkään, hän ei ajatellut luovansa uraa niiden parissa.

Perjantaina Leppänen kuitenkin nousi Milanon muotiviikkojen näytöslavalle yhtenä luksusmerkki Guccin malleista.

Mustiin nahkahousuihin, valkoiseen kauluspaitaan ja punaiseen jakkuun sonnustautunut Leppänen asteli lavalla itsevarmoin elkein.

Nyt hän paljastaa Ilta-Sanomien haastattelussa, että kyseinen näytös oli hänen ensimmäinen mallinkeikkansa ikinä.

– En ole koskaan ennen tehnyt mallintöitä. Olen kyllä miettinyt, että se olisi siistiä, puhelimitse Milanosta tavoitettu Leppänen naurahtaa.

Tino Leppänen esitteli Guccin tulevan syksyn muotia.

Samalla Leppänen kertoo, että hän päätyi mukaan kaikkien tunteman italialaismerkin näytökseen täysin sattumalta.

– Yksi mallintöitä tehnyt kaveri laittoi musta kuvan omaan Instagram-tarinaansa.

Pian tämän jälkeen The Sisterhood -mallitoimiston Jasmin Islamovic otti yhteyttä Leppäseen ja tiedusteli, olisiko tämä kiinnostunut kokeilemaan mallintöitä.

Leppänen pistäytyi koekuvauksissa, mutta unohti asian sikseen, kunnes hänen puhelimeensa kilahti eräänä iltana varsin yllättävä viesti. Tuossa viestissä kerrottiin, että muotimerkki Gucci olisi kiinnostunut Leppäsestä.

– Söin juuri sillä hetkellä pitsaa, ja siinä meinasi jäädä pitsat kyllä kurkkuun kiinni, Leppänen muistelee järkytystään.

– Kerroin asiasta heti tyttöystävälle, ja olimme molemmat ihan älyttömän innoissamme.

Tino bongattiin Instagramin kautta Milanon catwalkeille.

Kun tieto tulevasta Italian reissusta varmistui, Leppänen ryhtyi harjoittelemaan lavakävelyään. Samalla hän pyrki psyykkaamaan itseään positiivisilla ajatuksilla.

– Yritin olla ajattelematta kaatumista, hän naurahtaa ja jatkaa:

– Mun kävelytreeneistä tuli meidän kaveriporukassa kunnon sisäpiirivitsi, kun harjoittelin kävelyä aina kaupungilla kaikkien kauppojen pitkillä käytävillä.

– Kaverit nauroi, että nyt se Tino päästää taas tyttöystävän kädestä irti ja lähtee painelemaan kauheaa vauhtia.

Tampereen keskustassa tehdyt kävelytreenit tuottivat tulosta. Leppänen selvisi läpi viimeisistä castingeista lopulliseen näytökseen asti.

– Itse näytös ei enää jännittänyt niin paljon, Leppänen tunnustaa ja kertoo suuntaavansa takaisin kohti koti-Suomea aivan pian.

– Tämä oli kokemuksena aivan mahtava. Eihän sellaista pysty edes kuvittelemaan, että pääsisi kävelemään joskus Asap Rockyn ja Rihannan kaltaisten tähtien edessä, hän jatkaa.

Italian reissun jälkeen Leppänen palaa takaisin normaaliin arkeen. Tampereella häntä odottaa suuri joukko läheisiä ja kavereita, jotka ovat seuranneet Leppäsen Milanon matkaa somesta silmä tarkkana.

– Kaikki läheiset ovat olleet muotinäytöksestä vähintään yhtä innoissaan kuin mä. He ovat seurasivat sitä suorana Instagramista. Kotikatsomoissa on kuulemma joitakin kyyneliäkin tirautettu.

Leppänen opiskelee matkailualaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa nyt ensimmäistä vuotta.

– Opiskelin aiemmin tekstiili- ja muotialaa, mutta tämä tuntuu enemmän omalta jutulta.

Tino nauttii vapaa-ajallaan muun muassa skeittaamisesta.

Vapaa-ajallaan Leppänen nauttii skeittaamisesta ja lumilautailusta. Lisäksi musiikki, muoti ja pukeutuminen näyttelevät suurta roolia hänen elämässään.

Vaikka Leppänen nautti Guccin mallina toimimisesta suuresti, hän ei suunnittele vaihtavansa arkeaan täyspäiväiseen mallinuraan.

– Lähden reissuun ehdottomasti toistekin, jos pyydetään. Haluan ehdottomasti jatkaa mallintöitä, mutta haluan pitää ne hauskana harrastuksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?