Yle: Suomelta ei lähde edustajaa euroviisuihin, jos Venäjä saa olla mukana

Yle on vedonnut Euroopan yleisradiounioniin ja vaatinut Venäjän sulkemista pois euroviisuista.

Manizha edusti Venäjää euroviisuissa viime vuonna.

25.2. 14:16

Yle tiedotti perjantaina 25. helmikuuta, ettei se aio lähettää edustajaa euroviisuihin, mikäli Venäjä on mukana kilpailussa. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan torstaina 24. helmikuuta.

Medialle välitetyn tiedotteen mukaan Yle on ollut yhteydessä kilpailun järjestämisestä vastaavaan Euroopan yleisradiounioniin ja vedonnut Venäjän sulkemiseen pois kilpailusta Ukrainaan hyökkäämisen takia. Yle ei aio osallistua kilpailuun, mikäli Venäjä kutsutaan mukaan.

– Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vastoin kaikkia niitä arvoja, joita Yle ja muut eurooppalaiset yleisradioyhtiöt edustavat. Yle puolustaa aina länsimaista demokratiaa, oikeusvaltion perusperiaatteita, sananvapautta ja ihmisarvoa, Ylen Luovat sisällöt ja media -yksikön johtaja Ville Vilén toteaa tiedotteessa.

– Yle ei voi olla mukana tapahtumassa, jossa räikeästi näitä arvoja vastaan hyökännyt Venäjä voi käyttää yhtä Euroopan tunnetuinta brändiä oman etunsa ajamiseen. Toivon, että EBU toimii tässä arvojensa mukaisesti.

Eurovision laulukilpailua järjestävä Euroopan yleisradiounioni tiedotti torstaina 24. helmikuuta, että Venäjän edustaja on yhä tervetullut toukokuussa järjestettävään kilpailuun.

– Olemme ei-poliittinen kulttuuritapahtuma, EBU:n tiedottaja kommentoi uutissivusto SVT:lle.

Suomen edustaja euroviisuihin valitaan lauantaina 26. helmikuuta Uuden musiikin kilpailussa. Suomen edustuspaikasta toukokuussa Italiassa järjestettäviin viisuihin kilpailevat The Rasmus, BESS, Isaac Sene, Cyan Kicks, Olivera, Tommi Läntinen sekä Younghearted.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?