Tässä ovat UMK-juontajat! Molemmille uusi aluevaltaus: "Jalat pettivät alta"

Suomen euroviisuedustaja valitaan helmikuussa.

Vesala ja Mmiisas ovat tämän vuoden UMK-juontajat.

Uuden musiikin kilpailun 2022 juontavat laulaja Vesala ja tubetähti Mmiisas. Kaksikko luotsaa UMK22-finaalia helmikuun 26. päivänä Turun Logomossa.

Suosituimpiin artisteihin lukeutuva Vesala eli Paula Vesala sekä yksi maamme suurimmista sosiaalisen median vaikuttajista, Mmiisas, eli Miisa Rotola-Pukkila, ovat molemmat ensimmäistä kertaa juontamassa UMK:n kokoluokan tapahtumaa ja odotukset ovat molemmilla korkealla. Vesalalle oma esiintyminen UMK22-show’ssa kruunaa kokemuksen.

– UMK:ssa otin tavallaan pestin hulluuteen, koska en yhtään tiedä onko minusta juontajaksi, Vesala kuvailee Ylen tiedotteessa.

– Odotan UMK:ssa upeita esityksiä sekä ihan eniten sitä hetkeä kun saamme kysyä kansainvälisiltä raadeilta pisteet.

Mmiisas kertoo olevansa todella kiitollinen juontajapestistä ja mahdollisuudesta päästä kehittämään omia juontotaitojaan.

– Kun kuulin juontomahdollisuudesta purskahdin itkuun ja jalat pettivät alta, Mmiisas kertoo.

– Tämä on minulle uskomattoman hieno tilaisuus ja euroviisufanina on upeaa päästä kokemaan UMK-huuma paraatipaikalta. Olen tuottanut sosiaalisessa mediassa sisältöä yli 10 vuotta ja Youtube-videoita kuvatessa perinteisen median maailma ja tv-esiintyjän työ ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Suoran lähetyksen taianomainen tunnelma kiehtoo minua.

UMK:n seitsemän finalistia ovat Cyan Kicks, BESS, The Rasmus, Younghearted, Olivera, Tommi Läntinen ja Isaac Sene.

Juontajakaksikko on innoissaan finaalin kovasta tasosta.

– Vähän vaihtelevin tuntein olen seurannut Suomen euroviisukarsintoja vuosikymmenten varrella. Viisuja pidettiin jossain vaiheessa kuolonsuudelmana uralle, mutta nyt se kiinnostaa kaikkia, Vesala sanoo ja kertoo olevansa ylpeä UMK:n tekijäporukasta, jonka ansiosta show'sta on tullut tasokas ja kiinnostava.

– On uskomatonta, miten tästä on tullut näin hieno tapahtuma!

Myös Mmiisas ylistää tämän UMK-kilpailijoita ja -show’ta.

– Olen luukuttanut kilpailijoiden biisejä joka päivä niiden julkaisusta lähtien. Olen varma, että tulossa on kaikkien aikojen upein UMK-show!

Suomen euroviisuedustaja valitaan lauantaina 26. helmikuuta suorassa UMK-lähetyksessä klo 21. Finaali näytetään suorana Yle TV1:llä ja Yle Areenassa sekä kuullaan Yle Radio Suomi, YleX ja Yle X3M -radiokanavilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?