Tampereella kuvattu Hollywood-elokuva Dual sai ensi-iltansa – tähti muisteli nyt videolle erikoista havaintoaan Suomessa

Suomessa kuvattu Hollywood-tieteistrilleri Dual esitettiin Sundance-elokuvafestivaaleilla maanantaina 24. tammikuuta.

Dual-elokuvan tähti Aaron Paul on tunnettu erityisesti Breaking Bad -tv-sarjan Jesse Pinkmanina.

25.1. 19:24

Breaking Bad -tv-sarjasta tunnettu näyttelijä Aaron Paul ihmettelee suomalaisten saunakulttuuria Sundance-elokuvafestivaalien haastattelussa. Virtuaalihaastattelu koski uutta Dual-tieteistrilleriä, joka kuvattiin Tampereen seudulla vuonna 2020.

– Hotellihuoneessamme, siis itse huoneessa, oli sauna. Ilmeisesti suurimmassa osassa suomalaisista hotellihuoneista on sauna, Paul ihmettelee tuottaja Aram Tertzakianin Instagram-profiilissa julkaistussa haastattelupätkässä.

Aaron Paul osallistui Dual-tieteistrillerin toisten päätähtien, Karen Gillanin, Beulah Koalen ja elokuvan ohjaajan Riley Stearnsin kanssa IndieWiren julkaiseman Sundance-elokuvafestivaalien haastatteluun. Dual-elokuva sai ensi-iltansa yhdysvaltalaisillas festivaaleilla maanantaina 24. tammikuuta.

– Olen saunojen iso fani, joten olin todella iloinen, Paul jatkaa samalla, kun Gillan komppaa Paulin saunainnostusta.

Riley Stearns ohjasi Dual-tieteistrillerin. Suurin yllätys elokuvan tuotannossa oli Stearnsin mukaa yllättävä tuotannon siirto Suomeen.

Ohjaaja Riley Stearns myös toteaa haastattelussa, että yksi suurimmista yllätyksistä Dual-elokuvan tuotannossa oli kuvausten yhtäkkinen siirtäminen Yhdysvalloista Suomeen Tampereelle.

– Se oli samanaikaisesti pelottavaa, mutta myös todella jännittävää ja innostavaa, Stearns kertoo elokuvafestivaalien haastattelussa.

Stearns sanoo jopa uskovansa, että elokuvasta olisi tuskin tullut niin hyvä, jos sitä ei olisi kuvattu Suomessa. Kuvaukset siirrettiin syksyllä 2020 Yhdysvalloista Suomeen koronapandemian alettua.

– Koronapandemia oli Suomessa niin hyvin hallinnassa ja tartuntaluvut alhaisia, joten siirsimme kuvaukset sinne, Stearns toteaa.

Karen Gillan on yksi Dual-elokuvan päätähdistä.

Ilta-Sanomat uutisoi jo syksyllä 2020 Hollywood-tuotannon saapumisesta Suomeen. Yhdysvaltalaista tuotantoryhmää oli paikalla koronaviruksen vuoksi vähän, ja suuri osa tuotannosta oli suomalaisia.

Dual-elokuvan ohjaaja Riley Stearns ja tuottaja Aram Tertzakian Tampereen Tampellassa elokuvan kuvauksissa syksyllä 2020.

Elokuvaan haettiin useita avustajia, ja Helsinki Casting löysikin elokuvaan suomalaisnäyttelijöitä, kuten Maija Paunion, Sanna-June Hyden, Kris Gummeruksen ja Andrei Alénin, Ilta-Sanomat kertoi marraskuussa 2020.

Myös tavan tallaajia etsittiin avustajiksi elokuvaan, joka kuvattiin Tampereen Tammerkosken rannalla sijaitsevassa Tampellan entisessä tehdasrakennuksessa, elokuvaprojektin yhteistyökumppaneihin kuuluvan Business Tampereen tiloissa.

Aaron Paul kollegoineen oli elokuvan kuvausten aikana muun muassa tuttu näky tamperelaisissa baareissa.

Lue lisää: Tamperelaisravintola turvautui ovelaan kikkaan saadakseen Hollywood-tähden asiakkaakseen – ravintolapäällikkö ei saanut sanaa suustaan, kun maailmankuulu näyttelijä asteli sisään

Aaron Paul poikkesi Tampereella myös Ravintola Maja/Talossa. Muistoksi näyttelijän vierailusta jäi muun muassa polaroid kuva, joka löysi paikkansa ravintolan seinältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?