Ylen Raskaana-sarjan lopussa järkyttävä yllätys: yksi ohjelman vauvoista ei selvinnyt

Yle kertoo suosikkisarjan viimeisessä jaksossa sydäntä särkevän tiedon.

Yksi ohjelmaan alun perin osallistuneista vauvoista kuoli ennen syntymäänsä.

25.1. 22:34

Millainen on naisen ensimmäinen raskaus ja synnytys? Tähän kysymykseen etsitään vastausta Ylen uudessa Raskaana-tv-sarjassa, jossa seurataan suomenruotsalaisten Tindran, Ellenin, Annan ja Sofian matkaa kohti äitiyttä.

Kahdeksanosaisen sarjan viimeisessä jaksossa naiset ovat edenneet synnytyssaliin saakka ja h-hetki on käsillä. Yhden äidin tarina keskeytyi kuitenkin ennen aikojaan.

Sarjan viimeisen jakson lopputeksteistä selviää, että yksi äideistä jättäytyi ohjelmasta pois vauvan kuoltua ennen syntymäänsä. Lapsi menehtyi 8. syyskuuta 2021.

– Odotimme myös Sira Alexandra Nyholmia, joka kuoli ennen syntymäänsä 8.9.2021. Kiitokset vanhemmille Lindalle ja Marialle, ohjelman lopputeksteissä sanotaan.

Ilta-Sanomat otti yhteyttä ohjelmaa tuottaneeseen Parad Mediaan kysyäkseen lisätietoja katsojia järkyttäneestä informaatiosta, mutta ohjelman tekijät eivät halunneet kommentoida asiaa.

– Emme halua kommentoida tähän mitään kunnioittaaksemme henkilöitä, jotka siihen liittyvät, Parad Median tuottaja Hanna Lämsä sanoi.

Sofia on pitkän synnytyksen jälkeen lopen uupunut, mutta yllättyy sitten ponnistusvaiheen helppoudesta.

Neljä muuta ohjelmaan päätynyttä raskautta saavat kuitenkin onnellisen lopun. Ellen synnyttää terveen Alwin-pojan kumppaninsa läsnä ollessa ja Annakin saa indonesialaisen miehensä mukaan synnytykseen. Sofia on pitkän synnytyksen jäljiltä uupunut, mutta onnellinen.

15-vuotiaana raskaaksi tulleen Tindran laskettu aika oli vain pari kuukautta sen jälkeen, kun hän päätti peruskoulunsa. Vielä erikoisemman Tindran tilanteesta tekee se, että myös hänen äitinsä oli samaan aikaan raskaana.

Raskaana Yle Teema & Femillä sunnuntaina 30. tammikuuta alkaen. Sarjan kahdeksan jaksoa Yle Areenassa jo nyt.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?