Laulaja Meat Loaf on kuollut

Yhdysvaltalainen rock-legenda oli 74-vuotias.

Laulaja Meat Loaf, jonka oikea nimi oli Michael Lee Aday, on kuollut, Deadline uutisoi. Laulaja oli 74-vuotias.

Rock-legenda kuoli torstai-iltana, tähden pitkäaikainen edustaja Michael Greene kertoo. Meat Loafin kuolinsyytä ei ole kerrottu.

Suru-uutinen on vahvistettu myös Meat Loafin virallisella Facebook-sivustolla. Päivityksen mukaan miehen vaimo Deborah oli läsnä hänen kuollessaan. Myös laulajan tyttäret Pearl ja Amanda sekä läheiset ystävät saivat hyvästellä hänet viimeisen vuorokauden aikana.

– Tiedämme, kuinka paljon hän merkitsi niin monille ja arvostamme tukeanne suuren surun keskellä, kun menetimme inspiroivan taiteilijan ja upean miehen, muusikon perhe kertoo lausunnossaan.

Meat Loaf syntyi vuonna 1947 Texasin Dallasissa. Taiteilijanimensä hän sai isältään jo lapsena.

Hänellä oli diagnosoitu Wolff-Parkinson-Whiten oireyhtymä. Kyseessä on sydämen rytmihäiriö, jonka aiheuttaa ylimääräinen sydämen eteisten ja kammioiden välinen oikorata.

Muun muassa kesällä 2016 Meat Loaf sai sairauskohtauksen kesken konsertin.

Lue lisää: Rock-legenda Meat Loaf sai sairauskohtauksen kesken konsertin – yleisö luuli osaksi showta

Laulaja muistetaan eritoten Bat Out of Hell -levystään, joka ilmestyi vuonna 1977. Albumista tuli yksi kaikkien aikojen suosituimmista rock-levyistä yli 40 miljoonan kappaleen myynnillään.

Meat Loaf tunnetaan myös näyttelijänä. Parhaiten hänet muistetaan elokuvasta Fight Club, jossa hän näytteli yhdessä Brad Pittin ja Edward Nortonin kanssa. Hän näytteli myös muun muassa The Rocky Horror Picture Show -elokuvassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?