Prinssi Andrew'n mukaan nimetty lukio Kanadassa muuttaa nimensä

Prinssi Andrew’n ei enää katsota kuvastavan koulun arvoja.

Prinssi Andrew’lta on viety kunniatehtävät ja sotilaalliset arvonimet. Nyt jopa hänen mukaansa nimetty koulu vaihtaa nimeä.

21.1. 0:55

Kanadan Nova Scotian provinssissa sijaitseva The Prince Andrew high school aikoo vaihtaa nimensä, kertoo The Guardian.

Koulun rehtori Craig Campbell tiedotti asiasta oppilaiden vanhemmille sähköpostilla keskiviikkona. Rehtori perusteli nimenvaihdosta sillä, että koulun nimen pitäisi heijastaa sen arvoja, joihin kuuluvat turvallisuus ja inklusiivisuus.

”Toiveenamme on jatkaa identiteettimme rakentamista positiivisena, tukevana ja kunnioittavana yhteisönä", rehtori kirjoitti.

Lukio nimettiin prinssi Andrew’n mukaan tämän syntymävuonna 1960. Nyt raati pohtii koululle uutta nimeä.

Prinssi Andrew on joutunut keskellä suurta kohua. Häntä vastaan nostettu siviilikanne seksuaalista hyväksikäytöstä etenee todennäköisesti oikeuteen.

Lue lisää: Brittilehti laski mahdollisen hintalapun Andrew’n oikeudenkäynnille – povaa prinssille täydellistä taloudellista romahdusta

Kanteen takana on 38-vuotias Virginia Giuffre, joka on yksi liikemies Jeffrey Epsteinin ja seurapiirijulkkis Ghislaine Maxwellin seksuaalirikosten uhreista. Giuffren kertoman mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä prinssi Andrew’n kanssa kolmesti 2000-luvun alkupuolella. Giuffre oli kertomansa mukaan ensimmäisen kerran aikaan vain 17-vuotias.

Pian sen jälkeen, kun siviilikanteen kerrottiin etenevän todennäköisesti oikeuteen, Britannian hovi ilmoitti useista prinssiin kohdistuvista toimista. Viikon aikana prinssi Andrew on menettänyt kaikki armeijan kunnia-arvonsa ja hänen asemaansa hovissa on rajattu merkittävästi.

Lisäksi kaikki Yorkin herttuan viralliset tehtävät ja hyväntekeväisyystyöt on lopetettu, eikä niitä enää olla palauttamassa hänelle.

Lue lisää: Sotilaslähde: Prinssi Andrew puhkesi kyyneliin, kun kuningatar ilmoitti poistavansa kaikki hänen sotilasarvonsa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?