Tommi Läntisen UMK-biisi julki – tältä Haloo Helsingin kirjoittama kappale kuulostaa

Tommi Läntinen katkaisee hiljaiselonsa musiikkirintamalla uudella biisillä, joka on mukana Uuden Musiikin Kilpailussa.

Vuoden 2022 Uuden Musiikin Kilpailun kuudes kilpailubiisi, Tommi Läntisen Elämä kantaa mua, on julkaistu tänään suoratoistopalveluissa.

Yli 40-vuotisen uran tehnyt Tommi Läntinen katkaisee hiljaiselon vanhan ja uuden sukupolven rockia yhdistävällä UMK-biisillä Elämä kantaa mua, jonka Haloo Helsinki! -yhtye on kirjoittanut.

  • Voit kuunnella kappaleen alla olevalta videolta.

Tämän vuoden UMK:n kilpailijoista pisimmän musiikkiuran tehnyt Tommi Läntinen aloitti soolouransa vuonna 1994. Hänen suurimpia soolohittejään ovat Via Dolorosa, Syvälle sydämeen sattuu ja Kevät ja minä sekä Boycott–yhtyeen Gotta Rock. Läntinen ei pidä itsestäänselvyytenä sitä, että on edelleen levyttävä ja esiintyvä artisti.

– Vuodet ovat kulkeneet siivin, joskus vähän nokisinkin, mutta silti olen vielä tässä toteuttamassa nuoren pojan unelmaani. Se on ihmeellistä! hän kertoo Ylen tiedotteessa.

Kesällä 2020 julkaistiin Läntisen viimeisin radiohitiksi noussut single Meidän murusia. Viimeisimmästä uutta musiikkia sisältävästä albumista on kulunut jo yli 10 vuotta. Hiljaiselon katkaisee helmikuussa julkaistava UMK-kappaleen nimeä kantava albumi Elämä kantaa mua.

UMK-kappaleen sävellyksestä vastaavat Leo Hakanen ja Jere Marttila, sanoituksesta Elli Haloo. Biisi on samalla bändin ensimmäinen toiselle artistille kirjoittama kappale.

Elämä kantaa mua on tekijöidensä mukaan sekoitus uuden ja vanhan sukupolven rockia. Yhteistyö Läntisen ja Haloo Helsinki! -yhtyeen välillä syntyi luonnostaan saman levy-yhtiön kautta, kun molemmat olivat samanaikaisesti studiolla työstämässä omaa musiikkiaan.

– Meillä oli hyvin jäljellä luovuutta ja energiaa oman levyprojektimme jälkeen. Inspiroiduimme siitä, että Tommi on ikoninen rokkari, Leo Hakanen sanoo tiedotteessa.

Elämä kantaa mua on Läntisen tyylille uskollisesti klassista rockia, jossa on vahva bändisointi. Läntinen kertoo ihastuneensa kappaleeseen heti kuultuaan sen ensimmäisen kerran Ellin laulamalta demolta.

– Hämmästyin. Ja todella kiinnostuin. Maistelin ja innostuin. On todella luontevaa vetää tällaista selkeää ja väkevää rokkibiisiä. Tuntui kuin Ellin ikiaikainen teksti laulaisi mua ja mä sitä, Läntinen kuvailee.

Läntisen UMK-biisi kertoo muutoksesta ja sen tekemiseen vaadittavasta rohkeudesta. Oli muutoksessa kyse sitten ihmissuhteesta, työstä tai mistä tahansa isosta päätöksestä. Kuitenkin siitä hetkestä, kun taaksepäin ei kannata enää mennä, koska “siellä ei ole enää mitään”.

Uutta musiikkia pitkän tauon jälkeen julkaisevalle Läntiselle kappale tuntuu itselleenkin ajankohtaiselta.

– Joskus on vain suljettava silmät ja hypättävä uskoen, että kaikki menee hyvin. Usein kaikki järjestyy, kun päästää irti menneestä ja antautuu tulevalle.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?