Näin Ernest Lawsonin perhe valmistautuu kotisiivoukseen – ammattilaiselta täystyrmäys suomalaisten oudolle tavalle, johon moni sortuu

Näyttelijä Ernest Lawsonin viaton kysymys käynnisti kiinnostavan keskustelun.

Ernest Lawson tunnetaan sosiaalisessa mediassa vitsikkäistä julkaisuistaan.

17.1.2022 15:42

Sosiaalisen median suosikkihahmo Ernest Lawson ilahduttaa taas seuraajiaan riemastuttavalla sisällöllään. Tuoreissa julkaisuissaan Lawson paneutuu kotisiivouspalveluiden saloihin.

– Helpottaakseni arkeamme mä tilasin huomiseksi siivoojan. Ja nyt jostain syystä meidän koko perhe on siivoamassa sitä huomista siivousta varten, Lawson kertoo Instagramin tarinat-osiossa.

Lawsonin keskustelunavaus kirvoitti nopeasti useita kommentteja, joissa moni pystyi hyvin samaistumaan Lawsonin nelihenkisen perheen ajattelutapaan.

– Me luovuttiin aikoinaan siivoojasta juuri tuosta syystä. Kaikkien epämääräisten läjien ja muiden raivaaminen ennen siivousta oli liian stressaavaa, Lawsonin seuraaja kommentoi näyttelijän päivitystä.

– En ole ikinä siivonnut niin paljon kuin ennen siivoajaa. Ei mitään järkeä! Olen itse kosmetologi, ja kuulemma ihmiset tekevät myös jalkahoidon itselleen ennen kuin tulevat minulle jalkahoitoon, kertoi toinen.

Lawson sanoo, että hän sai vastaavanlaisia viestejä vaikka kuinka monta.

– Voin kuvitella, kuinka se siivooja tulee täysin jynssättyyn kämppään silleen ”Voi helevetti, taas näitä! Mitä mä nyt teen mun kolmen tunnin työajalla?”, näyttelijä naljailee.

Eräs seuraaja jopa veisteli, ettei viitsi ostaa robotti-imuria, koska joutuisi vain kaiken aikaa vahtimaan sen siivoustulosta.

Sitten Lawsonin Instagramissa käytävä keskustelu sai aivan uuden sävyn, kun ammatikseen muiden koteja siivoavat henkilöt puuttuivat peliin.

– Ihan kamalaa! Mitä sotkuisempi koti, sitä parempi. Toki enimmät lelut on hyvä kerätä lattialta, niin jää siivoukseen enemmän aikaa. Me kotisiivoojat ollaan nähty kaikenlaista, eikä ihan pienestä hätkähdetä, eräs keskustelijoista vakuutti.

Toinen ammattisiivooja antoi Lawsonille kullanarvoisen vinkin.

– Jättää sen ruotsalaisen huonekaluyrityksen tai jonkun muun ison kestokassin esimerkiksi sohvalle tai keittiön pöydälle. Keräilen siihen sitten löytyvät lelut, likaiset kalsarit, eksyneet sukat, auton avaimet, laturin päät ja mitä sitä nyt tulee eteen. Asukkaat voivat sitten lajitella ne kassista omille paikoilleen, siivooja neuvoi.

Ernest Lawsonin perheeseen kuuluu vaimo Nelli ja kaksi pientä tytärtä. Putous-sketsiohjelmasta julkisuuteen ponnahtanut näyttelijä, juontaja ja koomikko jakaa perheensä arkea aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Lawson tapasi nykyisin erityisopettajana työskentelevän vaimonsa vuonna 2011, kun he molemmat opiskelivat opettajiksi. Pari meni naimisiin uudenvuodenaattona vuonna 2015 ja heidän tyttärensä ovat syntyneet vuosina 2017 ja 2020.

Lue lisää: Ernest Lawson julkaisi herkän kuvan hääpäivänään – ylistää Nelli-vaimoaan omalaatuisella runolla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?