Gordon Ramsay paljastaa, millaista oli kokata lounas Vladimir Putinille – erityisesti yksi asia yllätti täysin kauhistuneen huippukokin

Gordon Ramsay kertoo olleensa kauhuissaan, kun hänet kutsuttiin Britannian pääministerin virka-asunnolle tarjoilemaan lounasta valtiovierailulla olleelle Venäjän presidentille Vladimir Putinille.

Ramsayn mukaan Putin piti hänelle tarjoillusta ruoasta. Kuvat arkistokuvia.

17.1.2022 17:09

Televisiosta tuttu huippukokki Gordon Ramsay, 55, paljastaa Kelly Clarksonin keskusteluohjelmassa, että pelottavin ihminen, jolle hän on laittanut ruokaa on Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Vuonna 2000, kun Putin oli valtiovierailulla Britanniassa, Ramsayta pyydettiin pääministerin virka-asunnolle Downing Streetille kokkaamaan lounas Putinille ja Britannian silloiselle pääministerille Tony Blairille. Tuolloin kolmekymppinen Ramsay kertoo olleensa kauhuissaan.

– Ajattelin, että entä jos aiheuttaisin heille ruokamyrkytyksen. Voitko kuvitella, millaiseen kuseen joutuisin, jos niin kävisi.

Ramsay kuvailee kohtaamistaan suurmiesten kanssa epätodelliseksi.

– Seisoin heidän välissään tervehtimässä heitä, ja he kyselivät minulta englantilaisesta parsasta. Ajattelin, että ’viekää minut helvettiin täältä, tämä oli tässä’, Ramsay muistelee.

Kokkauskeikka ei rajoittunut pelkästään johtajakaksikkoon, vaan heidän jälkeen Ramsayn oli kokattava ateria vielä heidän vaimoilleen. Avukseen hän pyysi oman ”suojattinsa”, englantilaisen kokin Angela Harnettin.

Mieleen jäi erityisesti pääministerin virka-asunnon vaatimaton keittiö.

– Meidän piti ottaa mukaamme omat padat ja kattilat. Voisi olettaa, että Downing Streetillä olisi kunnollinen keittiö, mutta me toimme omat välineet, hän muistelee.

Mirror-lehden mukaan Blair ja Putin nauttivat usean ruokalajin menun. Tarjolla oli tomaatticonsommé kultaisen kaviaarin kera, kana-porsasterriiniä, paahdettua meriahventa, murskattuja uusia perunoita valkoisen parsan ja punaviinikastikkeen kera sekä jälkiruoaksi siirappitorttua.

Ramsay paljasti vuonna 2018 Stephen Colbertin haastattelussa, että Putin oli pitänyt ruoasta.

Mirrorin mukaan Ramsay lahjoitti hänelle maksetun palkkion hyväntekeväisyyteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?