Ruotsin kuninkaalla ja kuningattarella on todettu koronatartunta

Hovin mukaan kuningasparilla on lieviä oireita.

Ruotsin kuninkaalla ja kuningattarella on todettu koronatartunta.

Ruotsin kuninkaalla Kaarle XVI Kustaalla ja kuningatar Silvialla on todettu koronatartunta, kertoo Ruotsin hovin virallinen tiedottaja. Hovin mukaan kuningasparilla on lieviä oireita.

Asiasta uutisoivat muun muassa Aftonbladet ja Expressen, joiden mukaan hallitsijapari sai positiivisen testituloksen eilen maanantaina. Kuningas ja kuningatar testattiin varotoimenpiteenä, koska heidän lähipiirissään oli ilmaantunut oireita.

Sekä kuningas että kuningatar ovat saaneet kolme rokoteannosta ja he voivat olosuhteisiin nähden hyvin. Kuningaspari on eristäytynyt kotiinsa nykyisten koronaohjeistusten mukaisesti.

– Kuninkaallisparilla on hyvin lieviä oireita, mutta positiivisen pcr-testin takia he pysyttelevät nyt kotonaan Drottningholmissa, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoo Expressenille.

Tiedottajan mukaan tartuntaketjun jäljitys on aloitettu.

Kuningas Kaarle Kustaa on 75-vuotias ja kuningatar Silvia 78-vuotias.

Kuningasparin lisäksi Ruotsin hovista ainakin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat sairastaneet koronataudin. Pariskunnan tartunnasta uutisoitiin marraskuussa 2020.

Hovin perinteiset juhlallisuudet ovat hyvin pitkälti olleet korona-aikana peruttuja tai niiden osallistujamääriä on jouduttu typistämään.

Kruununprinsessa Victorian syntymäpäivät ovat viime vuosina olleet yksi Ruotsin kesän kohokohdista, mutta viime vuonna Borgholmin linnassa järjestettyyn Victoria-konserttiin otettiin tavallista vähemmän vieraita.

Lue lisää: Kuninkaalliset saapuivat prinsessa Victorian juhlakonserttiin – yhden perheenjäsenen puuttuminen juhlista huomattiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?