Tyttökultien 100 vuotta täyttävä Betty White kertoo pitkän ikänsä salaisuuden – heittää letkautuksen ruokavaliostaan

Ikoninen näyttelijä Betty White juhlii pian 100-vuotissyntymäpäiväänsä.

Betty White vuonna 2015.

28.12.2021 21:12

Tyttökullat-sarjaa tähdittänyt näyttelijä Betty White täyttää 17. tammikuuta kunniakkaat 100 vuotta.

Näyttelijäikoni kertoo People-lehden tuoreessa haastattelussa, mitä hän ajattelee 100-vuotissyntymäpäivästään.

– Olen niin onnekas, että olen näin hyvässä kunnossa ja voin hyvin tässä iässä. Se on mahtavaa, yhdysvaltalaisnäyttelijä kuvailee.

White tunnetaan vitsikkäistä sutkautuksistaan, jotka ovat muodostuneet elämäniloisen näyttelijän tavaramerkiksi. Näyttelijän mukaan avain hänen positiiviseen asenteeseensa ja pitkään ikäänsä on se, että hän on "syntynyt nurinkuriseksi optimistiksi".

– Perin sen ominaisuuden äidiltäni, eikä se ole koskaan muuttunut. Löydän aina asioiden positiivisen puolen, White kertoo.

Ruokavaliostaan näyttelijä letkauttaa haastattelussa vitsikkäästi:

– Yritän välttää kaikkea vihreää. Mielestäni se on toiminut.

Vuosikymmenten varrella White on nähty useissa rooleissa niin elokuvissa kuin tv-sarjoissa. 2000-luvulla hän on muun muassa näytellyt Suomessakin nähdyissä sarjoissa 70’s Show (2002–2003) ja Ruma Betty (Ugly Betty, 2007).

Nykyään White nauttii rauhallisesta elämästä Los Angelesissa tekemällä ristikoita ja pelaamalla korttipelejä. Peoplen mukaan hän tykkää myös katsoa eläindokumentteja ja seurata urheilua, erityisesti golfia. White tekee myös paljon hyväntekeväisyystyötä eläinten oikeuksien puolesta.

Tyttökullat oli valtava menestyssarja. Betty White esitti Rosea. Sarjan muissa rooleissa olivat Rue McClanahan, Estelle Getty ja Bea Arthur.

Whiten entiset kollegat kehuvat People-lehdelle tämän taidokasta huumoria.

Näyttelijäkollega Sandra Bullock sanoo toivovansa, että White viettäisi syntymäpäiväänsä "samalla tavalla kuin hän on juhlinut elämäänsä huumorilla, ystävällisyydellä ja vodkadrinkeillä sekä tiedostamalla sen faktan, että hän on kovis, joka jättää muut varjoonsa”.

Valtamerten suojelutyössä Whiten kanssa mukana ollut Ted Danson paljastaa, että hän on pyytänyt jopa tähdeltä oppitunteja siitä, ”miten elää”.

– Kyse ei ole siitä, että hän vain olisi kupliva ja iloinen ihminen. Hän herää joka päivä ja päättää olla sellainen. Luulen, että hän elää hyvin tarkoituksenmukaista elämää, Ted Danson tulkitsee.

Whiten pitkäaikainen agentti ja ystävä Jeff Witjas korostaa 100 vuotta täyttävän näyttelijän olevan onnellinen.

– Betty elää onnellista elämää. Hän ajattelee aina muita ensin ja pysyy positiivisena, kävi mitä tahansa. Vaikka voittaisin hänet suosikkipelissämme ginirommissa! Witjas ylistää.

Betty White on näytellyt uransa aikana yli 30 elokuvassa ja tv-ohjelmassa.

Urallaan monesti palkittu Betty White on pysynyt vaitonaisena yksityiselämästään.

Whiten aviomies, tv-persoona Allen Ludden kuoli traagisesti vuonna 1981, eikä White ole mennyt sen jälkeen uudestaan naimisiin. Aviomiehen kuoleman syynä oli nopeasti edennyt syöpä. White on kuvaillut haastatteluissa Luddenia elämänsä rakkaudeksi. White oli eronnut jo kaksi kertaa ennen suhdettaan Alleniin.

Vuonna 2017 julkisuudessa kerrottiin, että White on löytänyt uuden rakkauden.

– Betty kertoo tilanteesta maailmalle ajan kanssa, mutta ystävät tietävät, että tämä romanssi on nuorentanut häntä 30 vuotta. Hän tuntee olonsa jälleen nuoreksi, kauniiksi ja seksikkääksi, sisäpiiristä paljastettiin tuolloin.

Lue lisää: Näyttelijätähti Betty White, 95, löysi yllättäen uuden rakkauden – ”Hän tuntee olonsa jälleen seksikkääksi”

Lue lisää: Tyttökultien Betty Whiten, 95, nuorekkuuden syy on ”elämän rakastaminen” – katso kuvat vuosikymmenten varrelta!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?