Huippukitaristin soitin varastettiin Helsingissä 14 vuotta sitten – voro vaati miljoonan euron lunnaita, mutta sitten apuun riensi suomalainen moottoripyöräkerho

Peter Buckin Rickenbacker Jetglo 360 -kitara maksaa uutenakin yli 3 000 euroa.

Buck soitti Rickenbackerin kitaroilla musisoidessaan R.E.M. -yhtyeessä.

27.12.2021 15:51

R.E.M. konsertoi Helsingissä 9. syyskuuta 2008. Keikan jälkeen kitaristi Peter Buckin Rickenbacker-merkkinen kitara lähti pitkäkyntisen matkaan. Soitin katosi esiintymislavalta.

Kadonneesta kitarasta tehtiin rikosilmoitus.

Buck muistelee tapausta Daily Expressin haastattelussa.

– Kitaran varasti yhtyeen yhteistyökumppani. Pian soittimesta vaadittiin lunnaita. Vaatimus ei ollut pieni, sillä voro halusi miljoona euroa varastetun kitaran palauttamisesta.

– Se oli sisäpiirin keikka ja olin aivan ravoissani, Buck kertoo.

Yhtye päätti laittaa suomalaisen moottoripyöräkerhon asialle.

– Samalla kun lakitiimimme hoiti asiaa, muutama peloton tyyppi ajeli ympäriinsä moottoripyörillä ja otti yhteyttä ihmisiin, jotka tiesivät varkaan henkilöllisyyden. Olimme varmoja, että joku tietäisi jotain, ja niinhän siinä kävikin. He löysivät kitarani.

– Me selitimme sille idiootille, että jos ”löydät” kitaran ja palautat sen, olet hyvä tyyppi ja me maksamme sinulle 10 000 euroa. Mutta jos jatkat kiristämistä, päädyt 30 vuodeksi vankilaan.

Lue lisää: R.E.M:n varastettu kitara on palautettu

– Hän otti sen 10 000 euroa. Kun sain kitaran takaisin, minusta tuntui pahalta. Muistan ajatelleeni, että joku paskiainen on pitänyt tätä aarretta omanaan viikon verran.

Rickenbacker oli Buckin soittimena R.E.M.-yhtyeen perustamisesta, vuodesta 1982 lähtien. Sittemmin mies on mieltynyt myös Fenderin Telecaster -kitaraan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?